1 Kasım seçimleri öncesinde yeniden ortaya çıkan eli kanlı gizli örgütler kirli bir oyunu daha sahneye koydu. 7 Haziran seçimleri öncesinde de ortaya çıkan karanlık eller, bu seferde Ankara'da aynı oyunu sergileyerek, halkta infial yaratmaya çalıştı.

Ankara'da Barış Mitingi için toplananan kalabalığın bulunduğu alanda büyük bir patlama meydana geldi.  İçişleri Bakanlığınca Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 86 kişinin hayatını kaybettiği, 186 kişinin yaralandığı bildirildi.

CANLI BOMBA İHTİMALİ YÜKSEK

Patlamanın kaynağı ile ilgili incelemeler sürerken görgü tanıklarının ifadeleri ve ortaya çıkan görüntüler patlamanın canlı bomba ile gerçekleştirildiğine işaret ediyor. Patlama sonrası etrafa saçılan bilyeler ise patlamanın şiddetinin ve etkisinin arttırılması için yapılan takviyeyi gözler önüne seriyor.

KAOS SEVİCİLER DEVREDE!

Patlama sonrası daha cesetler yerden kaldırılmamış, yaralılar hastaneye ulaştırılmamışken malum kesimler ise harekete geçerek yaşanan acı olayı fırsata çevirmeye çalıştı. Patlamanın ardından sosyal medyaya koşan kaos seviciler patlamaları polisin yaptığını söyleyebilecek kadar gözünü kararttı.

7 HAZİRAN ÖNCESİNİ HATIRLATTI

Ankara'da meydana gelen patlama 7 Haziran seçimleri ve sonrasını da akıllara getirdi. Farklı kesimleri sokağa dökmek isteyen karanlık eller, 7 Haziran seçimleri öncesinde ardı ardına gerçekleştirdiği saldırılar ile seçimlere gölge düşürmek istemişti.

ADANA, MERSİN VE DİYARBAKIR'DA PEŞ PEŞE SALDIRI

18 Mayıs 2015'de Adana'da ve Mersin'de HDP il ve ilçe başkanlıklarının bulunduğu binalarda 2 patlama meydana gelmiş, patlamada ölen olmamıştı. Bu saldırıdan tam 18 gün sonra ise bu sefer karanlık eller 5 Haziran'da HDP'nin Diyarbakır mitinginde ortaya çıkmış, çöp kovasına konulan bombanın patlaması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi ise yaralanmıştı. Yapılan saldırılar sonrasında halk kirli ellerin tezgahına gelmeyip sağduyulu davranmış, yurdun çeşitli illerinde yapılan küçük çapta protestolar ile olaylar protesto edilmişti.

SURUÇ'TA GENÇLER HEDEF ALINDI

Adana, Mersin ve Diyarbakır'da umduğunu bulamayan hainler 7 Haziran seçimlerinden yaklaşık 1.5 ay sonra bu seferde Şanlıurfa'da ortaya çıkmış, Kobani'ye geçmek için bölgeye gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 kişiyi hedef almıştı. Yapılan basın açıklamasında patlatılan bomba sonrasında bilanço diğer saldırılara göre daha ağır olmuş, 34 kişi hayatını kaybederken 100'den fazla kişi ise yaralanmıştı.

KİRLİ OYUNUN SON ADRESİ ANKARA

İşte bugün Ankara'da meydana gelen patlama ile karanlık eler yine aynı taktik ile yeni bir oyun daha sergiledi. 1 Kasım seçimleri öncesinde Ankara'daki Barış Mitingi'ni hedef alarak infial yaratmaya çalışan hainler ölü sayısının diğer saldırılara göre daha fazla olması için bir değil iki bomba birden patlatırken, patlayan bombalara ise bilyeler yerleştirdi.

BU OYUNA GELMEYİN

Alçak saldırı sonrası tüm kesimlerden sağduyulu olunması yönünde çağrılar geliyor. Aksi takdirde ise son adresi Ankara olan ve kardeşliğimizi, geleceğimizi hedef alan bu kirli tezgahın oyununa gelinerek vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürülmüş olunacağını belirtiyor

.