Çoğu çocuk her ay onlarca mültecinin boğularak hayatını kaybettiği Ege Denizi’nde Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan bir filikadaki 49 Suriyeliyi güvenli şekilde sahile getirdi.

HAVALARIN ISINMASIYLA KAÇMA GİRİŞİMLERİ ARTTI
Ege’de son günlerde artan hava sıcaklığı ile birlikte deniz üzerinden kaçış yapmak isteyen Suriyeli mültecilerin girişimleri de artarken Sahil Güvenlik ekipleri denetimleri sıklaştırdı. Önceki gün bir ihbarı değerlendiren Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler Tekağaç yakınlarında içerisi tıklım tıklım kaçak dolu olan bir filikayı yakaladı.
26'SI ÇOCUK 49 KİŞİ YAKALANDI
Güvenlik tedbirlerini artıran Sahil Güvenlik ekipleri, Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında radar ve seyir kontrolü yaptığı sırada Tekağaç açıklarında bir filikanın içerisinde çok sayıda kişi ile hareket halinde olduğunu belirledi. Botlarla bölgeye giden Sahil Güvenlik ekipleri bir filika içerisinde 49 kişi yakaladı. 13’ü kız, 13’ü erkek çocuk olmak üzere 9’u kadın, 14'ü erkek 49 Suriyelinin ölüme hiçe sayarak bu şekilde kaçma girişimleri görenleri şaşırttı. Kaçaklar güvenli bir şekilde karaya çıkarılarak işlemleri tamamlandıktan sonra salıverildi.