ZONGULDAK'ta, Suriyeli sığınmacıların fotoğraflarından oluşan sergiden elde edilen gelirle sağlanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi Suriye'ye ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi. 
Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'nun 2 hafta önce düzenlediği fotoğraf sergisinden elde edilen gelirle sağlanan gıda ve giyecekten oluşan yardım malzemeleri 2 TIR'a yüklendi. Yardım TIR'ları, Ontemmuz Mahallesi Acılık Cami önünden dua edilerek uğurlandı. Dua öncesi konuşan Memur-Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, sergiden elde edilen gelirle gıda ve giysi aldıklarını söyledi. Yardımların tamamen insani yardım amaçlı olduğunu belirten Aşkar, şöyle dedi:
"Birileri bugünlerde provokasyon yapmaya çok istekli görünüyor. TIR'larda farklı şeyler olduğunu söyleme sevdası oluştu birdenbire. TIR'lara yüklenen malzemeler video ve fotoğraflarla tamamen kayıt altına alındı. Bugün Türkiye'nin birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bugün Türkiye'nin ayrışmaya değil kaynaşmaya ihtiyacı vardır. Bu kaynaşma noktasında da bizler tamamen insani yaklaşımlarla hareket ettiğimizi söylüyoruz."
TIR'lardaki yardım malzemelerinin önce Hatay'daki İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na ait depoya, oradan da Suriye'ye ulaştırılacağı belirtildi.