ZONGULDAK ormanlarında, Orman Genel Müdürlüğü'nün yılbaşı ağacı olarak kullanılan çam, köknar, ladin gibi ağaçların bulunduğu alanlarda ek koruma ekipleri oluşturulması talebi üzerine önlemler artırıldı. Orman koruma memurları, yılbaşı ağacı kesilmesine karşı ormanda nöbet tutmaya başladı.
Orman Genel Müdürlüğü, 27 Orman Bölge Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda, yılbaşı nedeniyle ormanlık alanlarda önlemlerin artırılmasını istedi. Orman Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şeker imzalı yazıda, yılbaşı ağacı talep edenlerin fidanlıklara yönlendirilmesi istendi. 'Ağaç kesme fidan dik' sloganıyla kurulacak stantlarda fidan dağıtımı yapılması ve bunun duyurulması için de afişler asılması, yerel basına ilan verilmesi istenen yazıda, şöyle denildi:
"Bu çalışmalar ile ormanlarımız üzerindeki baskı azalacaktır. Yılbaşı çamı olarak kullanılan fidanların daha sonra toprakla buluşturulması için teşkilatımızca yardımcı olunacaktır. Yılbaşı ağacı olarak kullanılan çam, köknar, ladin gibi ağaç potansiyeli olan orman alanlarımızla muhtemel satış yerlerinde orman tahribatının önlenmesi amacıyla gerekirse ek koruma ekipleri oluşturularak gerekli tüm önlemlerin alınması gerekmektedir."
ZONGULDAK'TA ÖNLEMLER ARTIRILDI
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü de yazı üzerine ormanlık alanlardaki önlemlerini artırdı. Orman koruma memurları, yılbaşı ağacı kesilebilecek riskli bölgelerde nöbet tutarak ve devriye gezerek orman tahribatına karşı önlem aldı. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Musa Çelebi, yaklaşan yılbaşı öncesi denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi. Orman koruma ekiplerinin sürekli orman arazisini kontrol ettiklerini belirten Çelebi, "Çam ağaçlarının kesilmemesi için ek koruma tedbirleri alırken, halkımıza da Gökçebey Fidan Üretim Sahası'ndan ücretsiz fidan veriyoruz. Ayrıca, 30 Aralık Pazartesi günü de Valilik önünde stand kurarak vatandaşlara ücretsiz fidan dağıtımı yapacağız" dedi.