ZONGULDAK Platformu üyeleri, şehir içi trafiğini rahatlatmak amacıyla geçen ağustos ayında yapımına başlanan Mithatpaşa Tüneli'nin inşaatında çalışan işçilere mangalda pişirdikleri köftelerle ziyafet çekti.
140 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Zonguldak Platformu, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak Mithatpaşa Tüneli'nin yapılması için 2009'da 40 bin imza topladı. İmzaların Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderilmesinin ardından yıllardır yapılması gündemde olan tünel projesinin ilk kazması geçen yıl ağustos ayında vuruldu. Kent girişindeki Mithatpaşa Mahallesi ile Yeşil Mahalle arasındaki güzergahta gidiş ve geliş şeklinde yan yana yapılacak 1860'şar metre uzunluğunda olacak tünel inşaatı devam ediyor.
Zonguldak Platformu üyeleri, bugün tünelde inceleme yaparak firma görevlilerinden bilgi aldı. Daha sonra üyeler, kendi elleriyle mangalda köfte pişirerek işçilere ikram etti. Havanın yağmurlu olması nedeniyle idari binada verilen yemekte işçiler, köfteleri afiyetle yedi.
Platform Dönem Sözcüsü Osman Sav, Mithatpaşa Tüneli'nin yapımı için topladıkları 40 bin imza sayesinde geçen yıl ağustos ayında çalışmalara başlandığını söyledi. Sav, "Biz o çalışmalar yapılırken daha önce işçilerimizi ziyaret ettik ve kendilerine mangal sözü vermiştik. Bu sözümüzü bugün yerine getirdik" dedi.
Gelecek yıl bitmesi hedeflenen proje kapsamında kente Ankara yönünden gelip Kilimli, Çatalağzı, Gelik ve Muslu beldelerine gidecek araçlar şehir merkezine girmeyecek.