ZONGULDAK'taki Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlenen Tematik Arkeoloji Serisi sempozyumunda, 'Anadolu Arkeolojisinde İletişim Ağı ve Sosyal Organizasyon' konusu masaya yatırıldı.
Üniversitenin merkez kampusündeki Prof. Dr. Arif Amirov Salonu'nda 2 gün sürecek sempozyuma 9 üniversiteden öğretim üyesi, araştırmacılar ve öğrenciler katıldı. İlki geçen yıl Trakya Üniversitesi'nde yapılan sempozyumda bu yıl arkeolojik dönemlerdeki iletişim ağı ve buna bağlı gelişen sosyal organizasyon başlıkları tartışılıp değerlendirilecek. 
Sempozyumun açılışında konuşan BEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Haluk Güven, Zonguldak göç verirken BEÜ'nün göç aldığını, 11 ayrı kampüste 11 fakülte, 3 yüksekokul, 7 meslek yüksek okulu, 1 konservatuvar ve 3 enstitü ile hızla geliştiğini söyledi. Prof. Dr. Güven, Ereğli'de ve Filyos'ta büyük arkeolojik sit alanlarının bulunduğunu hatırlatarak, "Önemli arkeolojik projeleri yürütmekte olan bilim insanları, araştırmacı ve uzmanların katıltığı bu sempozyum, Zonguldak'ın arkeolojik geçmişine de ışık tutacaktır" dedi.
Sempozyumda 9 üniversiteden 16 akademisyenin sunum yapacağı belirtildi.