Durmuş SEVİNDİK/ ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.
Valilik binası önündeki Şehitler Anıtı'nda düzenlenen törene Vali Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanvekili CHP'li Adil Bahadır, 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, askeri erkan, muharip gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Zonguldak Şehit Aileleri ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz'ın konuşmasının ardından tören sona erdi.
Vali Ali Kaban, ardından önce Zonguldak Şehit Aileleri ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'ni, sonra da Asri Mezarlık'taki Şehitliği ziyaret etti. Vali Kaban, beraberindeki protokol üyeleri ve aileler, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Kuran okunması ve dua edilmesinden sonra da Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene geçildi.
Vali Ali Kaban, burada 2012'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK ile girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Metin Çevik'in babası Recep Çevik'e Devlet Övünç Madalyası verdi. Tören, Zonguldak İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale oratoryumu ile sona erdi.

DS(EE/AAA) (FOTOĞRAFLI)