ZONGULDAK’ın Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi'nde bulunan 3 termik santral nedeniyle bazı ağaçların kuruduğu yönündeki iddiaları fotoğraf makinaları ile belgelemek amacıyla doğa yürüyüşü düzenledi.
Yaşanabilir Zonguldak Platformu ile Zonguldak Fotoğraf Derneği işbirliğince gerçekleştirilen yürüyüşe 20 çevreci katıldı. Baraj Mevkii'nde bir araya gelen çevreciler, patika yollardan yürüyerek özellikle kestane, meşe, çam ve gürgen ağaçlarının olduğu ormanlık alanda çalışma yaptı. Muslu Beldesi'de yürüyüşlerini tamamlayan çevreciler, özellikle kurumuş ağaçları ve zarar görmüş bitki örtülerini fotoğraf makinaları ile görüntüledi. 4 saat süren yürüyüş ardından çoğu kestane olmak üzere en az 100 ağacın kurumuş olduğu belirlendi.
Yaşanabilir Zonguldak Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Orhan, termik santrallerin doğaya verdiği zararları tespit etmek için bir grup gönüllü arkadaşlarla doğa yürüyüşü  düzenlediklerini söyledi. Orhan, şöyle dedi:
"Özellikle son dönemlerde kestane ağaçlarının kuruduğu yönündeki beyanları belgelemek üzere bu çalışmayı yaptık. Özellikle termik santrallerin asit yağmurundan dolayı etkilenen bitki örtüsünü gözlerimizle görüp şahit olduk. Bu belgelenen fotoğrafları ise önümüzdeki günlerde açacağımız sergide sergileyerek daha geniş kesimlere duyurmuş olacağız."

DS(EE/İD) (FOTOĞRAFLI)