Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’ın Çatalağzı Belde Belediyesi'nde 5 yıl geçici işçi statüsünde çalıştıktan sonra 2011'de iş akdi sonlandırılan 45 yaşındaki Zeki Gülser, yeniden işe alınmamasına kent merkezinde kefenle dolaşarak tepki gösterdi.
Evli ve 1 çocuk babası Zeki Gülser, Çatalağzı Belediyesi'nde 2005, 2006, 2007 ve 2011 yıllarında 5'er ay 29'ar gün geçici işçi statüsünde çalıştı. İki yıldır işe alınmayan Zeki Gülser, Zonguldak'ta kentin en işlek caddesi Gazipaşa'da kefenli eylem yaptı. Daha önce de tabutlu eylem yaparak sesini duyurmaya çalışan Zeki Gülser, bir arkadaşına diktirdiği kefeni üzerine giydikten sonra kent merkezinde dolaşmaya başladı. Yüzünü de beyaz renge boyayan Gülser, çevredekilerin şaşkın bakışları arasında yürüyüşünü sürdürdü. Bazı vatandaşlar, kefenli eylemciyi cep telefonu kameralarına kaydetti.
Madenci Anıtı’nda eylemine son veren Zeki Gülser, işinin tekrar geri verilmesini istedi. Gülser, şöyle konuştu:
"Hakkım olan ekmeği istiyorum. Sadaka, fitre istemiyorum. Yetkililer artık sesimi duysun. Benim iş hakkımın iade edilmesini istiyorum. Daha önce de tabutlu eylem yaptım, bir sonuç alamadım. Artık yeter, ekmeğimi geri versinler. Ben bunu istiyorum."

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)