ZONGULDAK'ta, Anadolu Gençlik Derneği Şubesi’nce, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümünün 3’üncü yıldönümü nedeniyle ‘Erbakan’ı Anlamak’ konulu konferans düzenlendi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu’nda düzenlenen konferans, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tonguç, Necmettin Erbakan’ın hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından yaptığı konuşmasında, merhum Necmettin Erbakan’ın ortaya koymuş olduğu manayı anlayabilmek için hangi davaya yüklendiğini bilmek mecburiyetinde olduklarını söyledi. Tonguç, şöyle konuştu:B

"Erbakan hocamızın insanlığı kurtarma davasına kendisini adadığını görmemiz mümkündür. İnsanlığı kurtarma davası o kadar önemlidir ki, bu ilk etapta bulunduğu toplum içerisinde bile bütün peygamberlere olduğu gibi, peygamberlerin yolunda gidenlerin de başına gelen şey aslında merhum Erbakan hocamızın ve milli görüşcülerin başına gelmiştir. Çünkü yüksek fikirler yüksek dağlara benzerler. Milli görüş hareketi başladığı günlerde ortaya çıktığı anda çok muhteşem bir tablo meydana getirmiş özellikle insanlarımız arasında yoğun ve kalbi bir bağlılık ortaya çıkarırken bir takım iç ve dış mahvirler arasında fevkalede tedirginliğe vesile olmuştur. Bir insanın büyüklüğü davasının büyüklüğü kadardır. Merhum Erbakan hocamızı aslında davasının büyüklüğüyle beraber andığımızda ortaya fevkalede bir durum çıkmıştır, çıkmaktadır.”

Konferans, şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

DS(EE/SSA) (FOTOĞRAFLI)