KÖTÜ HAVA KOŞULLARI DENİZ TAŞIMACILIĞINI AKSATTI
Zonguldak'ta kötü hava koşulları, şehirlerarası ulaşım ile birlikte uluslararası deniz taşımacılığını da aksattı. Kentte aralıklarla yağan kar ile birlikte zaman zaman etkili olan fırtına, gemi seferlerinden bazılarının ertelenmesine yol açtı. Gemiler denize açılamayınca TIR'lar ise kentte beklemek zorunda kaldı. 425 TIR kapasiteli Zonguldak Gümrük Müdürlüğü sahasının dolması üzerine TIR'lar dışarıya taştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun eski kömür yıkama tesisi alanını dolduran TIR'lar, Milli Egemenlik Caddesi kenarına park etti.
Mersin'den yüklediği narı Ukrayna'ya götürmek üzere kente gelen TIR şoförü 49 yaşındaki Ahmet Yurtçu, 6 gündür geminin kalkmasını beklediğini söyledi. Yurtçu, "Kötü hava koşulları nedeniyle gemiler sefere çıkmıyor. Buralarda perişan olduk" dedi. Gaziantep'ten Ukrayna'ya halı götüren 37 yaşındaki İbrahim Halil Kılıç ise "Dünden bu yana bekliyorum. Park yeri zor buldum" diye konuştu.
Zonguldak Gümrük Muhafaza Müdürlüğü yetkilileri ise limanın 3 gemi kapasiteli olduğunu söyledi. Yetkililer, "Şu anda 3 gemi bekliyor. Bu gemilerden Anatolia ANT-1 adlı geminin arızası var. Arızanın giderilmesine çalışılıyor. Ulusoy ve Cenk gemileri de bugün TIR almaya başlayacak. Muhtemelen öğleden sonra iki gemi de yola çıkacak. Dışarıda bekleyen iki Ro-Ro gemisi daha var. En büyük sıkıntı gümrük sahasının yetersiz olması ve düzenli sefer olmaması" diye konuştu.
29 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI
Kar, şehirlerarası yollarda da ulaşımı aksattı. Zonguldak-Ankara ve Zonguldak-İstanbul Karayolları'nda gece boyunca TIR'ların geçişine izin verilmedi. Kar yağışının etkisini kaybetmesiyle öğleye doğru her iki yönde de TIR'ların geçişine izin verilmeye başlandı. Kar nedeniyle Devrek'te 9, Ereğli'de 20 olmak üzere toplam 29 köy yolu da ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını ulaşıma açma çalışmalarını sürdürüyor.
Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, ()