Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK’lı ressam 55 yaşındaki Ziya Buyuk, Soma’da hayatının kaybeden 301 maden işçisinin kaza sırasında ailelerinin ve meslektaşlarının umutlu bekleyişini anlatan resim yaptı.
Ressam Ziya Buyuk, Zonguldak'ın kan kardeşi saydığı Soma'da yaşanılan maden faciasında yaşamını yitiren madencilere atfen gerçekleştirdiği 'Altı-Üstü Zonguldak' adını verdiği yağlı boya resim sergisini Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtı. Zonguldak ve maden temalı 30 eserinin yer aldığı sergide en büyük ilgiyi ise Soma’da meydana gelen faciada ölen maden işçilerinin, kurtarma çalışmaları sırasında ailelerinin ve meslektaşlarının umutlu bekleyişini anlatan yağlı boya tablo gördü.
Ziya Buyuk, “Soma’nın Zonguldak ile madencilik adına bir kan kardeşliği var. Onun anısına da bir tablo ekledim bu sergiye. Tabloda maden faciasını ve facianın olduğu tarihinde yer aldığı bir tablo. Tablo, Soma’da ölen maden işçilerini onların ailelerinin bekleyişini ve ailelerin umudunu anlatıyor. Bu tabloyu satmayacağım ancak Soma ile ilgili bir kuruma hediye edeceğim” dedi.
Sergi, 29 Haziran’a kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI