ZONGULDAK'TA MAHSUR KALAN 19 KİŞİ KURTARILDI
Zonguldak Valisi Ali Kaban, makamında bir basın toplantısı düzenleyerek sağanak yağmur nedeniyle meydana gelen sel ile ilgili bilgi aktardı.
Vali Kaban, sabaha karşı yağan çok hızlı ve ani yağışın neticesi olarak başta merkez olmak üzere bazı ilçelerinde derelerde yükselmeler, yollarda heyelanlar yaşadıklarını söyledi. Can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Vali Kaban, "Şu ana kadar toplamda 19 kişi için kurtarılma hususunda talep oldu. Bu 19 kişiden 6 kişi hariç diğerleri kurtarıldı. Birisi Çaycuma’da diğer 18 kişi Ereğli’nin muhtelif köylerindeydi. Subaşı Köyü’nde 6 kişi güvenli bölgeye alındı ve şuanda kurtarılıyor. Bunun dışında bize gelen bir başka talep olmadı. Bazı köylerimizde tarımsal anlamda hasarlar yaşandı, seraları su bastı. İşyeri anlamında maddi hasar yok ama bazı resmi kurumlarımızda oldu. Ereğli’nin bir köyünde karakolumuzu ve iki okulumuzu su bastı" dedi.
SU SEVİYESİ DÜŞTÜĞÜ İÇİN SEVİNÇLİYİZ
Ereğli’nin Çaylıoğlu köyünde evleri su bastığını hatırlatan Vali Kaban, şöyle dedi: "Su seviyesi düştüğü için gerçekten mutluyuz. Herhangi bir devam eden yağış halinde oluşabilecek sıkıntılar önem arz ediyor idi. Karayollarında Sapça Tüneli’nin çıkışında bir heyelan yaşandı. Bu heyelanın etkisiyle yol zaman zaman trafiğe kapandı. Merkezlerimizde de tehlike oluştu. Bu tehlike de dere yataklarında sınıra kadar yükselmesine rağmen taşkın olmadı. Bir bölgede küçük bir taşkın olur gibi oldu o da geçti. Köprü zararlarımız olduğu için ilçelerimizde, köylerimizde ulaşım yönünde sıkıntı yaşanıyor. Onun da sayısı çok da fazla değil. Ama o köprüler kullanılamayacak, risk oluşturduğu için alternatif yollar üzerinden ulaşım verilmekte. O köprülerin kullanılmasına da izin verilmemekte."
HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK
Vali Kaban, gerek köprüler için gerekse diğer evlerde oluşan hasar için en kısa sürede  hasar tespit çalışması başlatılacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Tüm birimlerimiz hali hazırda görevlerinin başında. Herkes aktif bir şekilde ulaşabilecek yeni gelişmelere göre tedbirlerini almış durumda. Şu anda şükürler olsun ki bir sıkıntı yaşamıyoruz."

DS(DS/SS) (FOTOĞRAFLI)