ZONGULDAK Belediyesi'de çalışan 205 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi imzalandı. 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan sözleşmeye göre işçiler ilk yıl yüzde 23, ikinci yıl yüzde 13 zam alacak.
Zonguldak Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek, Türkiye'de kişi ve kurumların kavgalı olduğu, siyaset uslübunun bozuk olduğu bir ortamda böyle bir sözleşme imzalanmasının önemli olduğunu söyledi. Ayçiçek, şöyle konuştu:
"Çalışma hayatının önünde temel sorunlarımız var. Bunlar henüz bitmiş değil. Önemli sorunlarımızın başında hiç kuşkusuz ki işsizlik var. Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 10. Ama gerçek işsizlik oranı yüzde 20'dir. Gençlerimizde ise bu rakam yüzde 30'lar seviyesindedir. Anne-baba yemesinden içmesinden kesip çocuğunu üniversiteye gönderiyor. Üniversiteden mezun olan çocuğumuz maalesef iş bulamıyorlar, aş bulamıyorlar, gelecekleriyle ilgili de bir program yapamıyorlar. Sinir, stres içerisinde ömürlerini tüketiyorlar. Manzara budur."
Ayçiçek, örgütsüz toplumun uygar bir toplum olmasının mümkün olmadığını da sözlerine ekleyerek, sözleşmenin hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ile Nihat Ayçiçek toplu iş sözleşmesini imzaladı.

DS(EE/CK) (FOTOĞRAFLI)