MANİSA'da 9 yaşındaki Zeynep Tüzün, yakalandığı `nörofibromatozis' hastalığının pençesinden bir türlü kurtulamadı. Yürüyemeyen Zeynep'in annesi Hacer Tüzün, maddi olanaksızlıklar yüzünden kızının yeterli tedavisini yaptıramadıklarını söyledi.
Hacer-Şaban Tüzün çiftinin beş çocuğundan biri olan Zeynep Tüzün, henüz 2.5 yaşındayken, değişik sinirler boyunca tümörlerin büyümesine yol açan, kemik ve deri gibi sinir harici dokuların gelişimini etkileyen genetik hastalıklardan olan “nörofibromatozis"e yakalandı. Cumhuriyet Mahallesi 5021 Sokak’taki iki odalı evde yaşam mücadelesi veren Tüzün Ailesi’nin 3’üncü çocukları olan Zeynep, her geçen gün vücudunda artan tümörler nedeniyle yürüyemez hale geldi. 
Kızının 2,5 yaşına kadar gelişiminin normal olduğunu, daha sonra hastalığını fark ettiklerini belirten 34 yaşındaki anne Hacer Tüzün, baş ağrısı ve vücudundaki şişlikler nedeniyle kızını hastaneye götürdüğünü, pek çok hastane dolaşmasına rağmen yıllarca çocuğuna tanı koyulamadığını söyledi.
Anne Tüzün, 2008 yılında Zeynep’in belindeki tümörün alındığını ancak vücudunun diğer bölgelerindeki tümörlerin durduğunu belirterek şöyle dedi:
“Kızımın ağrılarının artması üzerine Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne gittik. Hastalığına teşhis konuldu. Tedavisinin zor olduğu söylendi. İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’ne yönlendirildik. Kızımın belindeki tümör alındı. Daha sonra ilgilenen olmadı. Kızımın ağrıları var sabaha kadar uyuyamıyor. Vücudunun diğer bölgelerindeki tümörler de alınsaydı belki kızımın ağrıları hafifleyecekti. Hafsa Sultan İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi kızımı kucağımda okula götürüp getiriyorum. Eşim iş bulursa inşaatlarda çalışıyor. İki yıl önce de kaldığımız ev yandı, maddi durumumuz kötü. Kızımı özel hastanelere götüremiyoruz. Uzanacak bir yardım eli bekliyoruz.” 
AKÜLÜ ARAÇ İSTEĞİ
Vücudunun pek çok yerini saran tümörler nedeniyle ağrıları olduğunu anlatan küçük Zeynep ise "Annem beni bebek arabasıyla okula götürüyordu. Arkadaşlarım dalga geçiyordu. Ben de bu duruma çok üzülüyordum. Büyüklerimin, amcalarımın, teyzelerimin bana yardım etmelerini istiyorum" dedi.
Anne Hacer Tüzün, kızının okula gidip gelmesi için de akülü araca ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, kendilerine bu konuda da yardımcı olunmasını istedi.