Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Twitter'in kapatılmasıyla ilgili, “Twitter’a idari bir yasaklama gelmedi, mahkemenin bir kararı var. İnşallah en kısa sürede Twitter mahkemenin isteklerini yerine getirir ve derhal açılır. Biz hükümet mensupları olarak, AK Parti olarak Twitter’ı en yoğun kullanan insanlarız. Kapatılmasını ya da susmasını ben de istemiyorum” dedi.
Seçim çalışmaları kapsamında Denizli’ye gelen Bakan Nihat Zeybekci, tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda esnafla kahvaltı yaptı. Zeybekci, burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayıp, gündeme ilişkin değermlendirmelerde bulundu. Bakan Zeybekci, Twitter’in kapatılmasının mahkemenin kararı olduğunu öne sürdü. Kapatma kararının Türkiye hakkında olunmuz bir algıya neden olmaması gerektiğini söyleyen Zeybekci, şöyle dedi:
“Türkiye olarak negatif bir algı olmasını neden isteyelim ki? Sosyal paylaşım sitelerini kapatmayı niye isteyelim ki? Ortada kişi hak ve özgürlükleriyle alakalı bir durum var. İnsanların özel hayatına müdahale vardır. Bu yüzden de alınan mahkeme kararı var. Bunu başka ülkelerdeki yasaklarla karıştırmamak lazım. Bu site Başbakan’ın talimatıyla kapatılmadı. Türk yargısının verdiği kararı uygulamamak bu ülkenin egemenlik haklarına da bir saldırıdır. Bu konuda Başbakanımızın gösterdiği tepki doğrudur. Twitter’ın bu konudaki tavrını da kınıyorum. Mahkemeler bir kişinin hayatını zindan ettiği için bir karar veriyor ancak bunu bu site takmıyor. Bu, Türk devletinin egemenliğini tanımamak demektir. Devlet buna müsaade etmez. Bir an önce mahkeme kararlarının gereği yerine getirilmeli ve Twitter’ın açılması lazım.”
'NİĞDE’DEKİ SALDIRIYI İYİ ARAŞTIRMAK GEREKİYOR'
Niğde’deki teröist saldırıyla ilgili olarak da Zeybekci, saldırının kimlerin emriyle yapıldığının, perde arkasında ne olduğunun çok iyi araştırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’nin aceleyle bir yerlere tepki göstermesinin beklendiğini belirten Zeybekci, şöyle dedi:
“Çok enterasan, saldırganların Arnavut ve Balkan kökenli olduğu söyleniyor. Hakikaten saldırının yapıldığı araç cephanelik gibi. Saldırganlar Arapça konuşuyorlar. Bunun arkasında oyun olduğunu düşünüyorum. Yani burada çok büyük bir şeyin çıkacağını tahmin ediyorum. Türkiye’nin bölgedeki yaklaşımlarına bence dinamit koymaya çalışılıyor. Türkiye’yi farklı bir yere taşımaya çalışan oyun olarak görüyorum saldırıyı. Balkan kökenli, Arapça konuşan insanlar gelip, Türkiye’de eylem düzenliyor. Canları mı sıkıldı? Saldırının arkasını araştırmak lazım. Kimler tarafından gönderildiği, nereden geldiği iyi araştırılmalıdır. Perdeyi kaldırıp, derine doğru gitmek lazım. Çok farklı şeyler çıkacağına inanıyorum."

FI(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)