Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, "Üç dönem kuralının değişmemesi, kimsenin vazgeçilmez olmadığının tescilidir" dedi.
Kentin önde gelen tekstil firmalarından Doksan Tekstil'in Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özdemir'in oğlu Fatih Özdemir ile Seçil Kundak'ın Göveçlik Kültür Merkezi'ndeki nikahına Bakan Nihat Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ın kıydığı nikahta Zeybekci, çiftten dört çocuk yapmalarını istedi.
Nikahın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, partisinin MKYK toplantısında, 3 dönem kuralıyla ilgili değişikliğe gidilmemesini değerlendirdi. Toplantıda konunun enine boyuna tartışıldığını ifade eden Zeybekci, "Üç dönemle ilgili karar bütün üyelerin ortak kararı. Çünkü bizim partimizin kuruluşunda, kuruluş tüzüğümüzün yani anayasamızın bir maddesiydi. Üç dönem sınırlaması o günkü şartlar o günkü gerekçeler bu üç dönemle ilgili konulan gerekçeler hala bizim için geçerlidir. Dolayısıyla bu üç dönem Türkiye'de belki dünyada da hiçbir partide olmayan bu uygulamayı devamı yönünde bu karar alındı. Daha doğrusu değiştirmeme yönünde karardı. Zaten devam eden bir karardı. Onun için biz bu doğrunun devamı yönünde görüşlerimizi bildirdik" dedi.
Kararın hayırlı olmasını dileyen Zeybekci, "Türkiye'de siyasetinde yenilenme, tazelenme yeni heyecanlarla yoluna devam etme, artı birde hiç kimsenin vazgeçilmez olmadığının da tescilidir bu. Kimsenin 'Benden sonra güneş doğmaz' bakış açısıyla hizmetlere çakılı kalmaması adına da alınması gereken karardı. Onun için bizde bu yönde görüşümüzü belirttik. Böylelikle AK Parti'nin tüzüğündeki üç dönem kararı dokunulmadı ve devam ediyor şu anda" diye konuştu. Türkiye'de seçim sisteminin tek başına değiştirilmesinin bir önemi olmadığını kaydeden Zeybekci, şunları söyledi:
"Dar bölge, daraltılmış bölge, barajın düşürülmesi gibi çalışmalar tek başına yapılırsa bir şey ifade etmez.Türkiye'de siyasette sıkıntı var. Şu anda mevcut siyasette zaman zaman yaşadığımız bu problemlerin, demokrasi dışı hukuk dışı girişimlere muhalefetin destek vermesi gibi bir sıkıntımız var. Bu da muhalefet problemimiz. Muhalefetin iktidar olamama endişesi böyle şeyler üretiyor. Bunu Türk tipi bir sistemle aşabiliriz. Adı başkanlık, cumhurbaşkanlığı sistemi olabilir. Bunu 2 parlamentolu bir sistemle yapabiliriz. Sıfır barajlı ve Türkiye'nin 550 bölgeye ayrılması gereken bir sistem var. Seçim sistemindeki dar bölge yada daraltılmış bölge olarak yapılması bu büyük sistemde pek bir fayda sağlamayacaktır. Bu yüzden 2015 seçimine mevcut sistemle gireceğiz."

FI,RÇ(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)