'PİYASALAR SEÇİMDEN SONRA NORMALE DÖNECEK'
Ekonomi Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli’nin Babadağ İlçesi Çarşı Meydanı’nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Babadağ mitingine Denizli Belediye Başkanı ve AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan ile AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel de katıldı. Eşi Ayşen Zeybekci’nin Babadağlı olduğunu dile getiren Zeybekci, “Babadağ’ın güzelliklerini mutlaka turizme kazandıracağız. Babadağ’ın ev yemekleri, yaylaları, el sanatlarıyla burayı kültür ve yayla turizminin merkezi yapacağız” dedi.
AK Parti Babadağ Belediye Başkan Adayı Salim Demirezen ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’a destek isteyen Zeybekci, yerel seçimler nedeniyle iç piyasada durgunluğun söz konusu olduğunu söyleyerek, “Bu kadar gürültünün olduğu yerde ekonomide tedirginlik olması normal. Kimse merak etmesin, seçimlerden sonra piyasalar normale dönecek. 2014 sonunda Türkiye’nin ihracatı 160-170 milyar dolara çıkacak. İhracatın yüzde 10 artması, üretimin de artması anlamına geliyor. Böylece istihdam artacak, yeni yatırımlar yapılacak. Memlekette yüzde 10 aş ve iş artacak. Yüzde 10 büyüme olacak, tüketim artacak” diye konuştu.
'CARİ AÇIĞIN NEDENİ ENERJİ İTHALATI'
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ülkenin en önemli sorunlarından birinin cari açık olduğunu kaydetti. Cari açığın nedeninin de enerji ithalatı olduğunu söyleyen Zeybekci, “55 milyar dolar enerji ithalatı yapıyoruz. Cari açığımız büyüyor. Enerji ithal etmesek cari açığımız olmayacak. Enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için iki tane nükleer santral inşaatına başladık. İhracatımızı 35 milyar dolardan 152 milyar dolara getirdik. Türkiye birilerini rahatsız etmeye başladı. 'Türkiye, fazla oldu' dediler. Aynen Adnan Menderes döneminde olduğu gibi. Menderes’i idam ettiler. Sıkıyönetim Komutanlığı, ’Menderes ve bakanları 12 uçak dolusu altınla yurt dışına kaçarken yakalandı’ iddiasında bulundu. Bunlar bize bugün söylenenleri hatırlatıyor. Aynı yalanlar, aynı iftiralar devam ediyor. Türkiye’nin önünü kesmek için Gezi olaylarını başlattılar. Daha sonra, baktılar karşıdan saldırmakla olmuyor 17 Aralık operasyonunu yaptılar. Doğrudan Recep Tayyip Erdoğan’dı hedef. Ağaçlar, Gezi Parkı, Taksim bahane oldu. Bu devletin tek kuruşuna birileri elini uzatsın, vallahi de billahi de o eli biz kırarız. O kolu kökünden sökeriz. Bunların niyeti yalan üreterek, montajlarla, iftiralarla Başbakan’ı karalamak. Türkiye ne zaman fazla oldu, Türkiye ne zaman yeni ufuklara açılıyor aynı senaryo harekete geçiriliyor. İftira atanlar, yalan söyleyenler siyaset yaptıklarını söylüyor. Siyaset yapma uğruna her şeyi mübah görüyorlar. Biz ise söz verdik mi canımız pahasına tutar, emanete ihanet etmeyiz, ettirmeyiz” dedi.
'KÖTÜMSER DÜŞÜNMEYİN'
Bakan Zeybekci, ocak ve şubatta dünyada en fazla ihracatını arttıran 3 ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyleyerek, “30 Mart’tan sonra millet siyasi ve ekonomik istikrarın devamını görecek ve Türkiye’de ekonomik canlanmayı göreceğiz. Kardeşlerimizle yeniden kucaklaşacağız ama Başbakan’ı dinleyip dünyaya dinletenler var ya onlardan hesap soracağız. Niğde’ye suikast için Balkan kökenli insanları gönderenlerden mutlaka hesap soracağız. Adana’da MİT’in TIR’larını durdurma talimatını verenlerden mutlaka hesap soracağız. Şimdi Twitter’ı çok konuşacaklar. Yasakladılar diyecekler. Hükümetin kapatmayla alakası yoktur. Kimliği belirsiz kişiler Twitter’da her türlü yalan, iftira ve karalamayı yapıyor. Mağdur hakkını istediğinde hakkını arayamıyor. Mağdurun hakkını kim koruyacak? Türk mahkemeleri Twitter’dan düzeltme istiyor, yapmıyorlar. Bu memleket yasaklardan çok çekti. Yasağın ne olduğunu iyi biliriz. Biz yasaklar için gelmedik. Mahkemenin verdiği karar yüzünden bizi kötüleyip, eleştirecekler. Twitter’ın kapatılmasının bizimle alakası yoktur” diye konuştu.

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()
FI,RÇ(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)