Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu'nun toplantısına katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Zeybekci, "Önümüzdeki yıllarda kırsal nüfusun yüzde 10'u daha kentlere göç edecek. Tekstil ve konfeksiyon sektörünün istihdama katkısıyla göç edenler için iş kapısı olacak" dedi.
Denizli Sanayici, Tüccar ve İş Adamları Platformu'nun toplantısına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ile diğer sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı. Teşvikle ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Tekstil ve konfeksiyonu biz ülkemiz için bir fırsat olarak görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda kırsal kesimdeki nüfusun yüzde 10'u daha kentlere göç edecek. Bu insanlara iş kapısı olacak sektörlerin başında tekstil ve konfeksiyon sektörü geliyor. Ortalama eğitim süresi 6 buçuk yıl olan bir ülkeyiz. Bu düşük bir ortalama. Güney Kore'de bu süre 14 yıla vardı. Kırsaldan kente göçün arttığı bir bölgede biz tekstili çok önemsiyoruz. Ayrıca Denizlili olarak biz tekstili binlerce yıllık kadim mesleğimiz olarak görüyoruz. Bundan önce vardı bundan sonra da tekstil olmaya devam edecek. Belki formatı değişecek. Marka, katma değer olarak değişecek. Bundan 15 sene önce tekstil bu bölgede daha fazlaydı. Şimdi diğer alanlara da bir kayma var. Değişik bir sistem üzerinde çalışıyoruz. İhracat taahhüdü ile teşvik vererek yatırımı teşvik etmek istiyoruz. Bölgesel sınırlamaların dışına çıkmak istiyoruz. Kendine güvenen gelip teşviki alacak. Tabi bazı rakamsal sınırlamalar getireceğiz. Her 'ben ihracat yapacağım' diyene teşvik vererek 5'inci bölge teşviklerinden yararlandırmayacağız. Belli miktar ihracatı taahhüt edene 5'inci bölge teşviklerinden yararlanması için üzerinde çalışıyoruz. Biz her alanda yatırımları teşvik etmek istiyoruz. Konuşulan bu teşvikler devlete yük getiren bir şey değil. Önce yatırım, istihdam daha sonra teşvik" dedi.
Bakan Zeybekci ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde partinin söylediği her emre itaat edeceklerini, kendisinin ya da bir başkasının Başbakanlık gibi bir söylem içinde olmasının herkese zarar vereceğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI