Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, () - EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle bazı olayların yeniden çıkartılmaya çalışıldığını belirtip, "Ancak, merak etmeyin devletimiz ve milletimiz artık bunlara tecrübelidir" dedi.
Ak Parti Uşak İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak için bu sabah Uşak'a gelen Bakan Nihat Zeybekci, ilk olarak Dülgeroğlu Otel'e geçti. Burada Uşak Valisi Seddar Yavuz, partisini Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, il ve belediye meclis üyeleriyle kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından bakan Zeybekci, kürsüye çıkıp, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Hızlı gelişmesi ve kalkınması itibariyle Türkiye'nin çok yoğun gündeme sahip olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, "Türkiye'nin bir günde yaşadığı gündemi, Avrupa'daki sakin bir ülke 1 yılda yaşayamaz. Türkiye'de yaşanan olayların Avrupa'da yaşanması halinde hemen akabinde ikinci ve üçüncü hükümetleri görürsünüz. 2023 hedefi olan, dünyanın en büyük 10 ekonomisine girme ve Avrupa'da 3'üncü olma hedefiniz varsa, gündemler çok hızlı değişir. Bu hızlı gündeme ayak uydurmak zorundayız" dedi.
Dünya Bankası'nın iki hafta önce, Türkiye'yi satın alma paritesinde 1,4 trilyonluk geliriyle dünyada 15'inci ülke olarak açıkladığını ifade eden Bakan Zeybekci, "Türkiye modern teknolojiye sahip ilk 10 ülkeden biri oldu. Türkiye MF'ye olan 40 yılık borcunu bitirdi. Bütün bunlar dikkat çekti ve birileri düğmeye bastı. 17 Aralık sürecinin ardından 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Türkiye bir demokrasi dersi verdi. 30 Mart'ta herkesin anlayacağı kadar bir mesajı, sade bir şekilde, mektup gibi bildirdi. Türkiye istikrar istiyor, istikrarın sürmesini istiyor. Türkiye'nin hastalığı milletten kaynaklanmıyor. Türkiye büyüdükçe bu problemlerin daha az olduğunu göreceğiz. Türkiye'de muhalefetin iktidar olamama korkusu ve endişesi var. Türkiye şu anda iktidara çok yakın güçlü muhalefete sahip mi? Türkiye, CHP'yi ya da MHP'yi iktidara alternatif olarak düşünüyor mu? Tek başına iktidardan bahsediyorum. Muhalefetin tek başına iktidara gelebilmek gibi bir planı olmadığı için bilinç altında gayri ihtiyari olarak antidemokratik bir girişim var. Bu bizim en büyük hastalığımızdır" diye konuştu.
"ANAYASAYI YENİDEN YAPACAĞIZ"
Türkiye'ye yeni bir anayasa getirmesi gerektiğine dikkat çeken Bakan Zeybekci, "Cesur bir şekilde Türkiye'nin sistemini tartışmalıyız. Cesur bir şekilde sistemi tartışırsak, Okmeydanı'nda yüzünde maskeliler olmaz. Eli tüfekli ve maskeliler var fakat muhalefet, 'Ne oluyor? Niye devlet gereğini yapmıyor?' diye sormuyor, tepki göstermiyor. Avrupa'da hiç kimse yüzüne maske geçirerek, elinde tüfekle sokakta dolaşamaz. 3 adım dahi attırmazlar. Onun için sistemi yeniden gözden geçireceğiz ve anayasayı yeniden yapacağız. Çok güçlü bir ekip var. Her seçimde milletimiz iktidarı çok güçlü tutuyor ki, istikrarsızlık olmasın" dedi.
BİZ İSTESEK TE KRİZ ÇIKMAZ
Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle bazı olayların yeniden çıkarılmak istendiğini ifade eden Zeybekci, şöyle devam etti:
"Çıkarılmak istenen olaylara karşı devletimiz ve milletimiz artık tecrübelidir. Ekonomimizi de merak etmeyin. İstesek de bu ülkede kriz çıkmaz. Kredi veren kuruluşlar, Türkiye'nin büyüme ile ilgili beklentilerini aşağı yönde olacağını tahmin ediyor. Ekonomi Bakanı olarak, Türkiye'nin büyüme hızı bir önceki döneme göre daha iyi olacak, diyebilirim. Türkiye şu anda dış ticaret açığını yüzde 30'a indirdi. İhracat artışı yüzde 10 oldu ve ithalatımız da durağan seviyeye geldi. Dış ticaret açığının daralması sebebiyle, cari açık bu sene sonunda çok daha aşağıda olacak. Türkiye, 2014'te ekonomiyi ve faizi milletin beklentileri seviyesine çekecektir."
Bakan Zeybekci, konuşmasanın ardından belediyeye geçip, 30 Mart yerel seçimlerde destek verdiği belediye Başkanı Nurullah Cahan'ı makamında ziyaret etti. Başkan Cahan'dan projeleriyle ilgili brifing alan Bakan Zeybekçi, belediyeden ayrıldı. Bakan Zeybekci, partisinin Atatürk Kültür Merkezi'ndeki Uşak İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldıktan sonra yerel seçimin yarın yenileceği Aydın'ın Buharkent ilçesine hareket etti.

YK(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)