YENİ YILIN İLK DAKİKASINDA, YILIN İLK İHRACATI YAPILDI

Denizli'de yeni yılın ilk dakikasında yılın ilk ihracatı saat 00.01'de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı törenle yapıldı. Zeybekci, "2014'te her şey daha güzel olacak. Yeni yılın ilk ihracat beyannamesini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yeni yılın ilk dakikalarına memleketi Denizli'de girdi. Gece saatlarinde Denizli'ye gelen Zeybekci, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, Ak Parti Denizli milletvekilleri Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar Denizli İhracatçılar Birliği'ne gitti. Burada yılın ilk ihracatını gerçekleştiren DTS Denizli Tekstil Dış Ticaret A.Ş'nin beyannamesini Ekonomi Bakanı Zeybekci imzaladı. Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, "Bakanımız Nihat Zebekci ezberleri bozuyor. Türkiye'de ilk defa yılın ilk dakikalarında ihracat yapıldı. 2013'de Denizli hedeflerini tutturdu. Yeni yırla daha büyük hedeflere ulaşacağız" dedi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise, Bakan Nihat Zeybekci'nin ihracatçı işadamı olduğunu söyleyerek, "İhracatın önemini en iyi bilenlerden biri olan bakanımız, yeni yılın ilk dakikasında yapılan ihracatın beyannamesini imzalayarak ezber bozdu. Denizli, yeni yılda büyük ihracat başarılarına imza atacak" dedi.

Ekonomi Bakanı Zeybekci ise "Denizli gibi ihracatçı bir kente yeni yılın ilk dakikalarında ihracat yapmak yakışır. Bu yıl her şey güzel olacak. Ülkemizde ekonomik ve sosyal istikrar oturacak. Aş, iş ve isdihdam ülkemizde daha fazla olacak. İlk ihracat beyannamesini imzalamamın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Zeybekci'ye yüzde yüz organik olan Egem ecocotton firmasının ürettiği banyo setini hediye etti. Burada Nihat Zeybekci ile Ak Parti milletvekili Nurcan Dalbudak'ın doğum günü de kutlandı.

BAKAN ZEYBEKCİ'DEN YENİ YILIN İLK BEBEKLERİNE ALTIN

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Devlet Hastanesi'ne giderek, eşi Ayşen Zeybekci ile birlikte yeni yılın ilk bebeklerine altın taktı. Ayşegül- Abdullah Şakrak çiftinin oğulları Burak Şahrak'a ve Merve-Mücahit Özen çiftinin oğlu Mehmet Fatih'e altın takan Zeybekci, "1 Ocak benim ve milletvekilimiz Nurcan Dalbudak'ın doğum günü. Yeni yıl anne ve babalar ile bebeklere, memleketimize hayırlar getirsin" dedi.

Ferah IŞIK, Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, ()