Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ- Çukurca karayolunda bulunan ve yıllardır çöp merkezi olarak kullanılan alan, Hakkari Belediye Başkanlığı ve KESK Şubeler Platformu'na bağlı Kadın Meclisi'nin 'Kadınlar Doğaya Hayat Veriyor' ortak projesi kapsamında çöpten arındırılarak, 3 bin adet çam fidanı dikildi.
Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan ve yıllardır şehir çöplüğünün döküldüğü Zap Vadisi'ndeki alan, Hakkari Belediye Başkanı BDP'li Dilek Hatipoğlu'nun girişimleriyle çöpten temizlendi. Hakkari Belediyesi ve KESK Kadın Meclisi tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Kadınlar Doğaya Hayat Veriyor' projesi kapsamında Zap Vadisi'ndeki çöplük mevkiinde 3 bin adet çam fidanı dikildi. Düzenlenen etkinliğe Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, Belediye Meclis üyeleri, KESK'e bağlı Kadın Meclisi üyeleri, BDP'li yöneticiler ve vatandaşlar katıldı.
ÇÖPLER ZAP SUYUNDAKİ CANLILARA ZARAR VERİYORDU
İlk fidanı diken Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, yıllardır şehir çöplüğü olan ve görüntü kirliliğine nedene olan çöplük alanı göreve geldiği zaman gördüğünü belirterek, "Biz ilk olarak buradaki çöp alanını düzeltmek için çalışma başlattık. Buradaki çöpleri temizledikten sonra şimdi de fidan dikiyoruz. İnşallah yıllar sonra herkes diyecek ki, iyi ki buraya fidan dikilmiş. Halkımıza açık bir alan olacak. Görüyorsunuz çöpler Zap suyuna atılıyor ve atılan çöpler sudaki canlılara da zarar veriyor. Biz bunu kurtarma çabasındayız. Böyle bir çalışma çok güzel oldu. İnşallah bunun verimini de alacağız" dedi.
Kesk Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Şükran Sönmez Güldal ise, bu etkinlikteki amaçlarının kadınların kendi öz değerleriyle buluşturmak olduğunu söyledi. Güldal, "Kadın elinin doğayla tekrar bütünleşmesini sağlayarak kadın özgünlüğünü, bakış açısını her açıdan önem vermek" diye konuştu.

BD(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)