VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) 8 bilgisayar laboratuvarı, 1 Yüksek lisans Doktora Bilim Dersliği ile Uzaktan Eğitim Fakültesi'nde bilgisayar birimi açtı. 400 kullanıcının aynı anda faydalanacağı laboratuvarlarda 24 saat öğrencilere hizmet verilecek. 
YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından deprem sonrası başlatılan projeyle 400 kullanıcılı 8 bilgisayar laboratuvarı, 12 kişilik 1 Yükseklisans Doktora Bilim Dersliği ve Uzaktan Eğitim Fakültesi'ne ait birimin açılışı yapıldı. Açılışa Van Vali Yardımcısı Mehmet Üzer, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, fakülte dekanları ve öğretim görevlileri katıldı. Merkezi Rektörlük hizmet binasında olan laboratuvarlar da 8 birimde 400 kullanıcı aynı anda faydalanacak. Aynı zamanda bu bilgisayarlar öğrencilere de 7 gün 24 saat hizmet verecek.
Yapılan bu yatırımla Türkiye'nin en iyi araştırma ve uygulama merkezini kurduklarını söyleyen Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Eray Çelik "Türkiye'de bu bir ilk. Öğrencilere hizmet verecek olan bu yer, randevu usulü ile çalışacak. Öğrenci hocasını arayıp randevu alıyor ve öğrencimiz 24 saatin istediği anında gelebiliyor. Ayrıca Zaho, Dohok, Süleymaniye, Erbil gibi üniversitelerle ikili anlaşmalar imzaladık. Bunun için YÖK ile görüşmelerimiz sürüyor. Uzaktan eğitim fakültesini kuruyoruz. Ocak'tan itibaren özellikle Kuzey Irak'a dönük olarak Otel İşletmeciliği, Bürö Yönetimi, Bilgisayar Programcılığı, İşletme, Hukuk, İlahiyat alanlarında uzaktan eğitimle hizmet vermeyi planlıyoruz. Biz Türkiye'deki en büyük bilgi işlem birimlerinden birine sahibiz" dedi.
Oluşturulan bu altyapıyla yeni bir döneme girdiklerini söyleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “Bilişim yatırımlarına aralıksız devam edeceğiz. Şu anda oluşturduğumuz altyapıyla Türkiye'nin en iyi laboratuvarlarından birini oluşturduk. Yine bu alanda teknholoji üzerine yatırımlarımız devam edecek. Amacımız Türkiye'deki en etkin bilgisayar laboratuvarlarına sahip olmak. Burada öğrencilerimize 24 saat hizmet verilecek" dedi.