Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - BU yıl Avrupa'da 'Yüzyılın Aşçısı' seçilen 3 Yıldızlı Michelin Chef Eckart Witzigmann, Antalya Kundu'daki Aska Lara Resort&SPA'da, özel mönü sunumu yaptı. Kabaktan tatlı olabileceğini ilk kez Türkiye'de gördüğünü söyleyen Witzigmann, kendi yorumuyla kebap, mantı ve baklava yaptı.
Antalya'nın Lara- Kundu turizm bölgesinde bu yıl faaliyete geçen 5 yıldızlı Aska Lara Resort&SPA, gastronomi dünyasının en prestijli unvanı olarak kabul edilen Michelin Yıldızı'na sahip dünyaca ünlü şef aşçıları ağırlıyor. 23 Haziran'da Avrupa'da 'Yüzyılın Aşçısı' seçilen ve Türkiye'ye ilk kez gelen Eckart Witzigmann, 2 yıldızlı Michelin Chef Thomas Jaumann ile Almanya'da bir dönem yanında çalışan Serkan Güzeloba ve Aska&Lara Hotel Başaşçısı Kahraman Bıyıklı ile birlikte mutfağa girdi.
Eckart Witzigmann, Antalya ziyaretinin ilk gününde ünlü restoranlardan 7 Mehmet'te yemek yedi. İlk defa geldiği Türkiye'de insanları çok sıcak bulduğunu belirten Witzigmann, 7 Mehmet'te Antalya'nın şehir balığı grida, Türk salataları ve kabak tatlısı yedi.
KABAK TATLISINI İLK KEZ GÖRDÜ
Türk mutfağından çok hoşlandığını belirten Witzigmann, kabaktan tatlı olabileceğini ilk kez Türkiye'de gördüğünü ve çok beğendiğini söyledi. Keçi peynirini de çok seven Witzigmann, önümüzdeki yıllarda mönüsünde artık Türk yemeklerine de yer vereceğini anlattı.
MANTI VE BAKLAVA YAPTI
Avusturya'daki restoranında kullandığı eti Türk kasabından aldığını ve çok kaliteli olduğunu dile getiren Witzigmann, Türk misafirlerine 'Sebze Bahçesinden Canneloni', 'Levrek', 'Köy Horoz Varyasyonu', 'Dana Mantısı', 'Anadolu Sığırı' yemeklerinin yanı sıra, baklava ve koyun sütlü dondurma yaptı. Bu özel mönüyü otelin özel restoranında davetli 50 kişi tadabildi.
ZEYTİNYAĞI ÖNERDİ
Gerçek Türk mutfağını ilk kez bu kadar yakından tanıdığını anlatan Witzigmann, Türk ev kadınları ve sektör temsilcilerine tereyağı yerine daha çok zeytinyağı kullanılmasını önerdi. Evde kadınların yemeği çocukları ve eşi için yaptığını belirten Witzigmann, “Dolayısıyla sevgiyle yapıldığı için mutlaka çok lezzetli oluyor" dedi.
KADINLAR İYİ AŞÇI OLMAYA BAŞLADI
Dünyada ünlü aşçıların genellikle erkek olması, kadınların geri planda kalmasını da değerlendiren Witzigmann, son 10- 15 yılda bu konuda biraz daha düzelme olduğunu, önceden 100 erkek arasında 10 kadın varken, şimdilerde bu oranın daha da yükseldiğini ve iyi yemek yapan kadınların sayısının giderek arttığını kaydetti.
GENÇLER VEJETARYEN
Özellikle Avrupa'da gençliğin günümüzde genellikle sebze ağırlıklı, vejetaryen yemekler tercih ettiğini ve bir trend oluştuğunu aktaran Witzigmann, sağlıksız olduğu için fast-food tarzı yiyeceklerden uzak durulmasını da istedi.

FOTOĞRAFLI