ANTALYA'da, Türkiye'nin 5'inci yüz nakli yapılan 26 yaşındaki Recep Sert, yeni yüzüyle ilk kez geldiği Bursa'nın İnegöl ilçesinde ailesiyle Kurban Bayramı tatilini geçirdikten sonra dün gece otomobille Antalya'ya döndü.
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü parçalanan Recep Sert'e, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından geçen 18 Temmuz'da gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polanyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledilmişti. Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odasına alınan Recep Sert, kurban bayramının ilk günü doktorların verdiği özel izin ile otomobille Bursa'nın İnegöl İlçesi'ndeki evlerine geldi. Evde özel olarak hazırlanan odada kalan Recep Sert'in, gazetecilerle konuşması, fotoğraf ve görüntüsünün çekilmesine doktorları tarafından yasaklandı.
Çocuklarının gelmesiyle çifte bayram yaşadıklarını söyleyen baba Cafer Sert, oğlunun dün gece özel bir otomobil ile yarım kalan tedavisinin tamamlanması için Antalya'ya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne uğurladıklarını söyledi.