Seyfettin ARAS/İNEGÖL(BURSA), () - ANTALYA’da Türkiye'nin 5'inci yüz nakli yapılan 26 yaşındaki Recep Sert, tedavisini sürdürdüğü hastaneden aldığı izin ile geldiği İnegöl'de, Belediye Başkanı Ak Partili Alinur Aktaş’ı ziyaret etti.
İnegöl İlçesi'nde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu yüzü tanınmayacak hale gelen Recep Sert'e, geçen yıl 18 Temmuz günü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından başarılı bir operasyonla, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledildi.
Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra normal odasına alınan ve tedavisi devam eden Recep Sert, geldiği memleketi İnegöl’de ağabeyi Güven Sert ve babası Cafer Sert ile birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti.
Recep Sert’den son durumuyla ilgili bilgi alan Başkan Aktaş, “Kendileri bizlere teşekkür etmek için gelmişler, sağ olsun, kendisine bu inceliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu zorlu sürecin büyük kısmını Recep kardeşimiz aştı diye düşünüyorum " dedi. Aktaş, Recep Sert’in tedavisinin ardından normal haline dönüp, en kısa zamanda yine çalışarak, topluma faydalı bir birey olarak hayatını devam ettireceğine inandığını sözlerine ekledi.

SA(FK/ESM) (FOTOĞRAFLI)