EŞİNİN YENİ YÜZÜNÜN FOTOĞRAFINI ÖPTÜ
Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Türkiye’nin 6’ncı yüz naklinin yapıldığı 54 yaşındaki Salih Üslün’ün yeni yüzü, Edirne’nin Havsa İlçesi’ne bağlı Naipyusuf Köyü’nde yaşayan eşi 52 yaşındaki Yıldız Üslün’ü mutlu etti. Cep telefonundan baktığı eşinin yeni halinin fotoğrafını öpen Yıldız Üslün, ekonomik gücü olmadığı için eşinin yanına gidemediğini söyledi.
PTT’den emekli olan ve Naipyusuf Köyü'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Salih Üslün, 2008 yılında bahçesindeki ekinlere zarar veren fareleri engellemek için tüfekle nöbet tutmaya başladı. Samanlık kısmında beklerken dengesini kaybedip yere düşünce ateş alan tüfek Üslün’ün yüzünü parçaladı. Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan’ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde geçen 23 Ağustos’ta nakledildi. Bugün Salih Üslün’ün yeni yüzünün görüntüsü televizyonlara ve internet sitelerine yansıdı.
Eşinin yüzünün yeni halini yakınlarının akıllı cep telefonundan girdiği internet haberlerinden gören Yıldız Üslün, önce şaşırdı, ardından ekrandaki fotoğrafı öptü. Eşinin yüzünün gençleştiğini belirten Yıldız Üslün, "Eşimin yeni halini görünce çok mutlu oldum. Daha önce şırınga ile besleniyor ve utancından dışarı çıkamıyordu. Artık yeni bir yüzü var. Şu anda ekonomik gücümüz yok. Maddi imkan sağladığımda hemen ben de eşimin yanına Antalya’ya gideceğim" dedi.