YÜZ nakli olarak Türk tıp tarihine geçen Uğur Acar ve Turan Çolak, yeni yüzleriyle mutlu olduklarını söyledi. Uğur Acar artık kendisine daha çok güvendiğini dile getirirken, Çolak da isteğine kavuştuğunu, 10 gün sonra ikinci estetik ameliyat geçireceğini açıkladı.
Türkiye'de ilk tam yüz nakli yapılan kişi olarak tarihe geçen 21 yaşındaki Uğur Acar ile ülkedeki 4'üncü yüz nakilli hasta olan 36 yaşındaki Turan Çolak, 33 yıl önce ilk kez böbrek nakledilen 56 yaşındaki Mehmet Şahan'ı, dün öğleden sonra tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi Böbrek Nakli Kliniği'nde ziyaret etti.
Akdeniz Böbrek Hastaları ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı olan Mehmet Şahan'ı, 14 Aralık 2012'de aynı klinikte tedavi görürken yine birlikte ziyaret eden Acar ve Çolak, Türk tıp tarihine geçen bu üçlü buluşmayı tekrarlamış oldu. Acar ve Çolak, Şahan ile sohbet edip sağlık durumu hakkında bilgi aldıklarını, hastaya destek olmayı amaçladıklarını belirtti.
ACAR'IN KONTROLLERİ SÜRÜYOR
AÜ Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından 21 Ocak 2012'de, intihar eden 34 yaşındaki Ahmet Kaya'nın yüzünün nakledildiği Uğur Acar, Mehmet Şahan'ı ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, yeni yüzüyle çok mutlu olduğunu söyledi. Acar, "İkinci kez yapılan estetik ameliyatın ardından kendime daha çok güveniyorum. Periyodik kontrollerim sürüyor" dedi.
10 GÜN SONRA ESTETİK MÜDAHALE YAPILACAK
Aynı ekip tarafından 15 Mayıs 2012'de gerçekleştirilen operasyonla, 19 yaşında yaşamını yitiren Tevfik Yılmaz'ın yüzü nakledilen Turan Çolak da "Halimden çok memnunum. Ameliyata girerken her şeyi göze almıştım. Bu, yaşama tutunmam için tek yoldu. Bu yola girerken hep bugünlerin hayalini kurdum. İsteğime kavuştum" diye konuştu. Çolak, kendisine 10 gün sonra ikinci bir operasyon yapılacağını, sol yanağındaki yağın alınarak şişlik görüntüsünün ortadan kaldırılacağını, aynı anda gözlerine de müdahale edilerek daha iyi bir görünüm sağlanacağını anlattı.
Ziyaret sonunda Mehmet Şahan, Uğur Acar ve Turan Çolak, tarihe geçen üçlü olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.