AKDENİZ Üniversitesi'nde yüz nakli olan hastalardan Recep Sert, yeni yılı ailesiyle, diğer hastalar ise hastanede geçiriyor.
Akdeniz Üniversitesi'nin (AÜ) 3'üncü, Türkiye'nin 5'inci yüz ve ilk çene nakillisi 26 yaşındaki Recep Sert, yeni yıla babasının evinde girecek. Recep Sert, ailesi ile buluşmaya gitmeden önce, çok heyecanlı olduğunu, 1 hafta sonra döneceğini söyledi. AÜ'de ilk yüz nakli olan 22 yaşındaki Uğur Acar ile diğer yüz nakilli hastalar; 37 yaşındaki Turan Çolak, 54 yaşındaki Salih Üslün ve 22 yaşırdaki Recep Kaya ise, yılbaşını hastanede geçirecek.
Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde oturan Recep Sert, 12 Temmuz'daki ameliyattan sonra ilk aile ziyaretini Kurban Bayramı'nda yapmıştı. İkinci ziyaretini yılbaşı nedeniyle gerçekleştiren Recep Sert, İnegöl'deki evinde bir hafta kalacak. Gün içinde odasından kısa süre dışarı çıkan ve oldukça heyecanlı olduğu görülen Recep Sert, bir hafta sonra yeniden Antalya'ya döneceğini söyledi. Recep Sert'e, kısa yolculuğunda ağabeyi Güven Sert eşlik etti.
RECEP SERT'İN AMELİYATI
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan başkanlığındaki ekip, 19 Temmuz günü Recep Sert'e yüz nakli yaptı. Sert'e tatil için Muğla'ya gelen ve denizde geçirdiği kalp krizi ardından beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist Andrzej Kuzca'nın yüzü nakledilmişti. Akdeniz Üniversitesi'nin 3'üncü, Türkiye'nin 5'inci yüz nakillisi Sert'e operasyonda üst ve alt çene nakli de yapılmıştı
KAYA'NIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Diğer yandan Akdeniz Üniversitesi'nin 5'inci, Türkiye'nin 7'nci yüz nakil operasyonuyla geçen Cumartesi günü yeni yüzüne kavuşan Kırklarelili Recep Kaya'nın hastanedeki tedavisi de sürüyor. Alkol zehirlenmesi sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Kırklarelili 34 yaşındaki Ali Emre Küçük'ün yüzü nakledilen Kaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.