Erol AKKIR/ANTALYA, () - TÜRKİYE'nin 5'inci yüz nakillisi 26 yaşındaki Recep Sert, yazdan kalma günler yaşayan Antalya'da Düden Şelalesi'ne giderek, yıllardır hayalini kurduğu topluma karışmanın tadını çıkardı.
Bursa İnegöllü Recep Sert'in yüzü, temizlemeye çalıştığı tüfeğinin ateş alması sonucu tanınmayacak hale geldi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından geçen 18 Temmuz'da başarılı operasyon yapılan Sert'e, beyin ölümü gerçekleşen Polonyalı turist 43 yaşındaki Andrzej Kucza'nın yüzü ve çenesi nakledildi. Akdeniz Üniversitesi'nde uzun süre yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra odaya alınan ve halen burada tedavisi süren Recep Sert, bugüne kadar iki kez memleketi İnegöl'e giderek ailesiyle görüşme fırsatı buldu.
Antalya'da güneşli günleri fırsat bilip hastane bahçesi ve kampüs içinde dolaşma fırsatı bulan Recep Sert, yeni yüz ve yeni çenesiyle yıllardır katılamadığı sosyal yaşama dahil oluyor. Sert, son olarak ünlü Düden Şelalesi'nde gönlünce bir gün geçirip, çocuklar gibi eğlendi.
Recep Sert, tedavisi süren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nden arkadaşlarıyla birlikte Düden Şelalesi'ne giderek piknik yaptı ve şelale önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Sert, gün boyunca, güzel havanın tadını ve maskeyle gezdiği ya da insanların içine çıkamadığı günlerin acısını çıkardı. Geçirdiği ameliyat nedeniyle ilk günlerde konuşma güçlüğü çeken Recep Sert, çevresindekilerle artık kısık sesle de olsa iletişim kuruyor. Sert, sağlığının iyi olduğunu, artık dışarıya maskesiz çıkabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

EA(HA/CK) (FOTOĞRAFLI)