MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’ne bağlı Çamlı Köyü’nde, depremden çatlayan duvarları gazete kağıtlarıyla kapatılan tek katlı, iki odalı evde zor koşullarda yaşayan iki çocuklu Yusufoğlu Ailesi’ne hayırseverlerden yardım yağdı. Aileye eşya ve giyecek yardımında bulunulurken, üç işadamı kira yardımı, bir banka ekspertizi de oturdukların evi onarımını yapma sözü verdi.
Gündelik işlerde çalışan, iş bulamayınca ise çöplerden hurda toplayarak geçimini sağlayan ikisi de 50 yaşında Cemal ve Azime Yusufoğlu çifti, iki çocuklarıyla, 9 yıldır, depremde el girecek büyüklükte çatlayan duvarları gazete kağıtları ile doldurulan, çatısı akan iki odalı, tek katlı müstakil evde yaşam mücalesi veriyor. Hiçbir sosyal güvenceleri bulunmaya Yusuoğlu Ailesi’nin Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksekokulu Aşçılık Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi oğulları 19 yaşındaki Alaattin Yusufoğlu ile İçmeler Halit Narin Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi kızları 16 yaşındaki Yasemin Yusufoğlu’na ise hafta sonları bir restoranda çalışarak harçlıklarını çıkarıp, ailelerine destek olmaya çalışıyor. Evlerinde ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaları olmayan iki kardeş, ödevlerini bile arkalığı kırık bir sandayeyi masa olarak kullanarak yapıyor. 
Kendilerine verilen fitre ve zekatlarla bugüne kadar kiralarını ödemeye çalıştıklarını anlatan Yusufoğlu Ailesi’nin bu dramının gazetelerde haber olmasının ardından yardım yağmaya başladı.
Marmaris Müftülüğü’nde şoför olarak çalışan ve çevresinde yaptığı yardımlar nedeniyle 'Olumlu Yaşar' lakabıyla tanınan Yaşar Yiğit aracılığıyla yardımlar Yusufoğlu Ailesi’ne ulaştırılıyor. Yaşar Yiğit, aileye gelen yardımları ise şöyle sıraladı:
“Marmaris Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Cihan, ailenin oğlu Alaattin’e Marmaris Muğla arasında ücretsiz ulaşım imkanı sağlayıp, battaniye takımları, 2 bazalı yatak, dörtlü set üstü ocak temin etti. Anne ve iki çocuğu için giyecekler aldı. Akaryakıt istasyonu sahibi Osman Karacan ise aile için ütü ve mutfak araç gerekleri yardımında bulundu. Karacan ayrıca, bilgisayarcı Batuhan Özinal ile ailenin kiralayacağı evin 2.5 yıllık kirasını ödeme sözü verdi. Yine isminin açıklanmasını istemeyen Marmarisli bir işadamı Yasemin Yusufoğlu’nun gitmek istediği İngilizce ve Rusça kursunun ücretini karşılamak istediğini bildirdi. Restoran işletmecisi Çetin Saygılı da ailenin oğlu Alaattin’in okula giderken minibüse binmek için her gün 4.5 kilometre yürümesini önleme amacıyla bisiklet aldı” dedi.
Ailenin yaşadığı Çamlı Köyü’nde istenen kirayı vermeye razı olmalarına rağmen kiralayabilecekleri bir ev bulamadıklarını da belirten Yiğit, “Daha önce de pek çok konuda yardımlarını gördüğümüz, banka ekspertizi Recep Dereağzı da ailenin oturduğu evin duvar ve çatısının onarımı için gerekli destek sözünü verdi” diye konuştu.
Yiğit, Yusufoğlu Ailesi’ne yardımda bulunan diğer kişileri ise sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında şöyle sıraladı:
“Marmaris Liman İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Tugay, maddi yardımda bulundu. Diş Hekimi Aslı ve Şevket Cankurt ailesi Yusufoğlu ailesinin diş bakım ve tedavilerini üstlendi. Acil olarak da Alaattin’e 4 dolgu yapılmaya başlandı. İşadamı Fatih Elibol anne ve babaya iş vereceğini açıklayıp Marmaris’e taşınmaları durumunda ev kirasını karşılayacağını açıkladı. Karen pastanesi, Peynirci Dede, Ayen Tekstil, Alperler Kundura, Denizli Kuruyemiş, Maskot Pet, Recep Dereağzı, Halil’in Yeri Burak Restoran, Osman Mustafa Karacan da yardım elini uzatanlar oldu.”