ALMANYA'da oturan Ali Candan, 26 Temmuz tarihinde uçakla geldikleri Elazığ Havalimanı'nda oy kullanmak istediğini, ancak sandık görevlilerinin kendisine "Oy kullanmışsınız" dediğini iddia etti. Oy kullanmış gibi gösterildiğini öne süren Candan, başka kişilerin kendileri yerine oy kullanacağını iddia ederek, cumhuriyet savcılığına hem de YSK'ya suç duyurusunda buldu.
Almanya'nın Frankfurt kentinde 40 yıla yakın süredir oturan Ali Candan, eşi ve kızı ile birlikte 26 Temmuz tarihinde yıllık iznini kullanmak üzere, THY'ye ait tarifeli uçakla Elazığ Havalimanı'na geldi. Tunceli nüfusuna kayıtlı 17 kişi olarak birlikte seçim kurulu görevlisinin bulunduğu alana giderek oy kullanmak istediğini belirten Candan,  görevlinin kendilerine oy kullandırtmadığını öne sürdü. Bunu Tunceli'deki HDP ve CHP yetkililerine ilettiğini, ancak hiç kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini iddia eden Candan, şöyle dedi:
"Frankfurt'tan eşim ve kızımla birlikte, yıllık iznimizi kullanmak üzere memleketimize geldik. 26 Temmuz Cumartesi günü THY uçağı ile saat 08.30'da Elazığ Havalimanı'na indik. Almanya'dan gelen Türk vatandaşları olarak YSK görevlilerinin olduğu alana gittik. Elazığlı vatandaşlar, oy kullandı. Tuncelili 17 kişi olarak biz de oy kullanmak istedik. YSK görevlileri pasaportlarımızı topladı. Sonra telefonla birileriyle konuştuktan sonra bilgisayara girdi. İsimlerimizi kontrol ettikten sonra nüfus cüzdan ve pasaportlarımızı iade ederek, 'Siz oy kullanmış görünüyorsunuz. İkinci defa oy kullanamazsınız' dedi. Zaten o gün yurt dışından gelenler için ilk kez sandıklar kurulmuştu. Yani sandıklar kurulurken biz zaten havadaydık. Yani daha önce oy kullanmamız mümkün değil."
Tunceli'ye geldikten sonra, yurt dışından gelen başka hemşehrilerinin de aynı sorunla karşılaştığını iddialarına ekleyen Candan, şöyle devam etti:
"YSK görevlisi, kimlik ve pasaportlarımızı iade ettikten sonra alandan ayrılmamızı istedi. Tunceli'ye geldiğimizde başka arkadaşların da aynı sıkıntı ile karşılaştığını öğrendim. Sanırım isimlerimizi kaydedip sonradan adımıza oy kullanacaklar. Bu durum Avrupa'da yaşanmaz, sadece Türkiye'de karşımıza çıkıyor. YSK görevlisi oy kullandığımızı söyleyince ben de, oy kullanıldığına dair tutanak vermesini istedim ama vermedi. Ben de YSK'ya dilekçe ile şikayet ettim. Ayrıca Tunceli Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundum. Bu durumu Tunceli'deki HDP ve CHP yetkililerine anlattım konuyla ve bizimle hiç ilgilenmediler. YSK görevlilerinin bizi kandırdığını düşünüyorum. İsmimizi aldı ve bizim adımıza sahte oy kullanacaklar." 
Elazığ'daki YSK yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapamayacaklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI