Hikmet SEPET/KULA(Manisa), ()-MANİSA'nın Kula İlçesi Emre Mahallesi'ndeki Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre'nin mezarını 16 ayda 68 bin 73 kişi ziyaret etti. 550 kurban kesildiğini söyleyen muhtar İbrahim Kahraman, Yunus Emre'nin mezarını çeşitli il ve ilçelerin sahiplendiğini, ancak kendi köylerinde olduğuna dair kalıntılar bulunduğunu belirtti.
Kula'daki Emre Mahallesi'nin 700 yıllık tarihi bulunduğunu anlatan muhtar İbrahim Kahraman, Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre'nin mezarını her gün çok sayıda kişinin ziyaret ettiğini kaydetti. Kahraman, şöyle dedi:
"Yunus'un olgunluğa erişmesine büyük katkısı bulunan hocası Tapduk Emre'nin mezarının da köyümüzde olması Yunus'un burada olduğunu kanıtlıyor. Yunus'un mezarı türbenin eşiğinde, şeyhi Tapduk'un mezarı ise, türbe içerisindedir. Başka yerlerdeki Yunus'un mezarlarında bu yok." 
Yunus Emre ve hocası Tapduk Emre'nin mezarına 2013-14 yılında gelenlerin sayısının 68 bini bulduğunu belirten muhtar Kahraman, ziyaretçilerin Türkiye'nin hemen her yerinden ve çeşitli inançlara sahip insanlar olduğunu söyledi. Kahraman, şöyle dedi:
"Sünni itikada mensup halkımız kadar Alevi, Bektaşi itikadına mensup halkımızda aynı samimiyetle ve bağlılıkla ziyaretlerini sürdürüyor. 2013 yılında 550 büyük ve küçükbaş hayvan, ziyaretçiler tarafından adak olarak kesilerek, köyümüzde yaşayan fakir halka dağıtıldı." 
TÜRBEYE GELENLER GÜLLERLE KARŞILAŞACAK
Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Yunus Emre Türbesi ve Tabduk Emre Türbesi etrafında peyzaj düzenlemesi ve çiçeklendirme çalışmaları başladı. Kula'da inanç turizminin sembolü haline gelen ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Yunus Emre Türbesi etrafında özellikle gül fidanı ve mevsimlik çiçek dikimi yapıldığı bildirildi.

HS(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)