HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerin yoğun olduğu Rojava olarak bilinen bölgeye destek ve 6-7 Aralık'ta çıkan olaylarda 3 kişinin açılan ateşle ölmenini kınamak için yapılan yürüyüş ve basın açıklaması ardından olaylar çıktı. Polis, havai fişek, taş ve molotofla saldıran göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti.
Musa Anter Parkı'nda toplanan aralarında Yüksekova, Şemdinli, Çukurca İlçesi BDP yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 700 kişi slogan atarak Cengiz Topel Caddesi üzerindeki Oslo Otel'e kadar yürüdü. Buradan yine, Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerindeki eski Cezaevi Kavşağı'na gelen eylemciler basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, 6-7 Aralık'ta çıkan olaylarda Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir ile Bemal Tokçu'nun polislerin açtığı ateşle öldürüldüğünü iddia etti. 
Suriye'nin Rojava bölgesindeki Kürtler'i de selamladıklarını belirten Kurt, açıklaması ardından kalabalığın dağılmasını istedi. Eylemci grup, sesizce dağılırken, aralarında yüzleri maskeli bir grup ise polise havai fişek, taş ve molotofla saldırdı. Bunun üzerine polis göstericilere gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.
Ara sokaklarda göstericilerle polis arasandı olaylar sürerken, emniyet yetkilileri, Şahin Tepesi ve Esentepe bölgelerinde bir grup uzun namlulu silahlı kişinin tespit edildiğini bildirdi.
Yüksekova'da olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapattı.