YÜKSEKOVA,(Hakkari),() - HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesinde PKK'lı bir teröristin ölümünü protesto eden grup polisle çatıştı. Olaylar sırasında bir sivil polis aracı atılan motolof kokteylinin isabet etmesi sonucu alev aldı. Otomobil, TOMA'nın sıktığı su ile söndürülürken, polisin müdahale ettiği grup ara sokaklara girip dağıldı.
Hakkari'nin Mesken Dağı'nda 13 Mayıs 2014'te PKK'lıların taciz ateşine güvenlik güçlerinin karşılık vermesi sonucu PKK'lı Muhammet Hoşan çıkan çatışmada ölmüştü. PKK'lı Hoşan'ın ölümü Yüksekova'da protesto edildi. Bir grup gösterici, Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplanarak yürüyüşe geçti. Polis, yürüyüş nedeniyle cadde üzerinde güvenlik önlemi alırken, gruptakiler, polise taş, molotof kokteyli ve havai fişek attı. Polis, taş ve molotof atan gruba gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.
POLİS ARACI ALEVLER ARASINDA KALDI
Bu sırada göstericilerin arasından geçen bir sivil polis otomobiline grubun attığı molotof kokteyli isabet etti. Alev alıp yanmaya başlayan otomobilden inen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı. Yanan otomobil, TOMA'lardan sıkılan suyla söndürüldü. Polisin müdahale ettiği grup ise ara sokaklara kaçıp dağıldı.

EÇ (FE/RT) (FOTOĞRAFLI)