Mustafa BAĞDİKEN/İZMİT (Kocaeli), () - SEFERLERE başlayacağı tarih 11 Temmuz olarak belirtilen Yüksek Hızlı Tren hattında dün meydana gelen kazaya, müteahhit firma sorumluluğundaki ray taşlama aracının olmaması gereken hatta izinsiz girmesinden kaynaklandığı açıklandı. Kazada hasar gören Piri Reis test treni gece bulunduğu yerden kaldırıldı.
Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda bir süredir test çalışmaları yapan Piri Reis adlı test treninin ray taşlama aracına çarpması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak TCDD'nin internet sitesine konulan açıklamada, bazı internet sitelerindeki haberlerde Piri Reis Treni'nin çarpma sırasında devrilmediği de vurgulandı. TCDD'nin açıklamasında şöyle denildi:
"1-Haberlerde iddia edildiği gibi Piri Reis test treni devrilmemiştir. 2- Gebze-Tavşancıl arasında test esnasında, yüklenici firma sorumluluğunda bulunan ve o sırada hatta olmaması gereken ray taşlama aracına arkadan vurmuştur. 3- Ray taşlama aracı yoldan tahliye edilmektedir. 4- Olay hızlı tren hattında değil, konvansiyonel hatta meydana gelmiş olup, ölü ve yaralı bulunmamaktadır."

FOTOĞRAFLI