ALMANYA, İngiltere, İspanya, İtalya, Rusya, Fransa, Romanya, Macaristan, Hollanda, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Portekiz, İrlanda ve Bulgaristan gibi denizcilikte iddialı ülkelerin 'Tall Ships' denilen görkemli yelkenli gemilerinin katıldığı yarışlarda Türkiye'yi başarıyla temsil eden STS Bodrum Okul Gemisi’nin mimarı ve yelken eğitmeni Yücel Köyağasıoğlu’na gösterdiği üstün başarıları nedeniyle törenle plaket verildi.
Bodrum Denizcilik Müzesi’ndeki törene, Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, meclis üyeleri katıldı. Törende, Yücel Köyağasıoğlu’nun STS Bodrum Okul Gemisi’yle katıldığı yarışmalarda bugüne kadar elde ettiği kupa, plaket ve madalyalar müzeye bağışlandı. Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, STS Okul Gemisi'nin Mimarı Yücel Köyağasıoğlu bir yandan yeni genç kaptanlar denizciler yetiştirirken bir yandan da Bodrum adına katıldığı uluslararası yarışmalarda inanılmaz başarılar elde ettiğine dikkati çekip, "Türk Bayrağı’nı açık denizlerde dalgalandırıp, Bodrum’un adının yankılanmasını sağlıyor. Bu başarıları sağlamak emek, çalışma azim gerektiriyor. Okul gemisi ve ekibinin başarısı için belediye olarak her türlü desteği vermeyi sürdüreceğiz" dedi.
'BODRUM’UN BODRUMLULAR’IN BAŞARISI'
Yücel Köyağasıoğlu da 1986 yılında Bodrum’da tekne imal etmeye başladığıın söyledi. Köyağasıoğlu, "Birçok gemi yaptık o yıllarda. Her biri yurt dışına gitti. Bir tek okul gemimiz Bodrum’da kaldı. Denizlerde nitelikli denizciler yetiştirmek amacıyla yola çıktık ve bu amacımıza ulaştık. Yurt dışı ve içinde düzenlenen yarışlarda elde ettiğimiz başarılar ne benim, ne de bir başkasının başarısıdır. Yelken bir takım sporudur. Bu nedenle edinilen başarılar da takımın başarısı Bodrum’un Bodrumlular’ın başarısıdır. Yeni denizciler yetiştirmeye, yeni yarışmalarda Bodrum’un adını en iyi şekilte temsil etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.
2001 yılında denizcilik öğrencilerine sistemli ve uygulamalı eğitim vererek yat turizmine nitelikli eleman kazandırmak amacı ile Bodrum ve Karya Kültür, Sanat ve Tanıtma Vakfı ve Bodrumlu hayırsever kişi ve kurumların katkılarıyla yaptırılan STS Bodrum Okul Gemisi, halen Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul teknesi olma özelliğini elinde bulunduruyor. 33 m (yaklaşık 114 ft) uzunlukta ve 7 m genişliğindeki gemi, 459 metrekarelik yelkene sahiptir.