YOZGAT, () - MUTLU Yuva Mutlu Yaşam Derneği tarafından bakıma muhtaç, yetim ve risk altındaki çocukları topluma kazandırmak amacıyla Yozgat'ta kurulan 'Mutlu Yuva Evleri'nde barınan çocuklar, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar'ı makamında ziyaret etti. 
Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhammet Fevzi Polat, ziyarette derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Polat, derneğin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün himayesi altına aldığı kimsesiz ve korunmaya muhtaç çocukların kalabalık yurt hayatının getirdiği olumsuz şartlarını iyileştirmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Profg. Dr. Polat, "Çocukların ev ortamını yaşayarak, komşuluk ve mahalle olgusunu öğrenebileceği, toplumla iç içe yaşayarak sosyal yaşamın sorumluluklarını öğrenebileceği, hayata üreten bireyler olarak katılmalarını sağlamak amacıyla 5- 6 çocuğun bir arada kaldığı, site içerisinde apartman dairelerinden oluşan çocuk evleri modelini yaygınlaştırmaya çalışmaktayız" dedi.
Yozgat'ta kurulan 4 evde 23 çocuğun barındığını kaydeden Prof. Dr. Polat, çocukların bakıcı anne ve ablaları tarafından hayata hazırlandığını, kurum ziyaretlerini çocukların topluma kazandırılması ve geleceğe hazırlanmaları açısından önemsediklerini kaydetti.
'PROJE ÇOK ANLAMLI'
Çocuklarla sohbet edip, ilgilenen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise şunları söyledi:
"Yozgat'ta hayata geçirilen çok güzel bir sosyal sorumluluk projesi. Çocuklarımıza sahip çıkılması ve aile ortamında anne ve baba sevgisinden mahrum kalmadan yaşantılarını sürdürmeleri çok önemli buluyorum. Bu nedenle bu projenin çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Projeyi canı gönülden destekliyorum."
Rektör Uçar, çocuklara çeşitli hediyeler de verdi.
(FOTOĞRAFLI)