Harun GÖKÇEOĞLU/ YOZGAT,()-YOZGATLI olan Hürriyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol’un doğduğu ve çocukluğunun geçtiği, bir süredir kullanılmayan tarihi konak, Yozgat Belediyesi tarafından restore edilerek Basın Müzesi'ne dönüştürülecek.
Yozgat Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyeti işbirliğinde Yozgat’ta kurulacak Basın Müzesi'nin protokolü, Belediye Başkanı Yusuf Başer ile Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı tarafından imzalandı. Yozgat Belediye Meclisi'nin 6 Şubat tarihinde onayladığı Yozgat Basın Müzesi projesinin protokolünü imzalayan Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, Osmanlı'nın ilk gazetecisi Agah Efendi'nin ve günümüzde de ünlü gazetecilerin baba ocağı olan Yozgat’ta basın müzesini kurmanın anlamlı bir proje olduğunu söyledi. Kiracı, "Türkiye’nin 7’nci Basın Müzesi'ni kurarak Yozgat’ta basınımızın geçmişten bugüne özgün özelliklerini ebedileştirmek istiyoruz. Yozgat, müzede sergilenecek olan tarihi malzemeler bakımından zengin bir ilimiz. Basın Müzesi, belediyenin ve cemiyetimizin işbirliğiyle oluşturulacak, kent merkezi ve ilçelerdeki tüm meslektaşlarımızın katkıları olacak" dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise Yozgat Belediyesi'nin kentteki tarihi konakların en güzel şekilde değerlendirilmesine imkan sağladığını belirterek, "Yozgat Valiliği'nin ve Soysal Destek Programı SODES’in de katkılarıyla Yozgat Belediyesi olarak  binanın restorasyonu gerçekleşecek. Yozgat’taki tüm basınımızın geçmişten geleceğe ait materyalleri burada en güzel şekilde sergilenmiş olacaktır. Osmanlı’nın ilk gazetecisi Agah Efendi’nin baba ocağında böylesine anlamlı ve güzel bir müzeyi Yozgat’a kazandırmanın gururunu birlikte yaşayacağız. İki katlı tarihi konağın Yozgat Basın Müzesi olarak dönüştürülmesi projemizin Yozgatımıza, yerel basınımıza şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

HG(AY/AK) (FOTOĞRAFLI)