Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Yozgat’ta iki tören düzenlendi. Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen anma programının ardından 5 şehit yakınına düzenlenen törenle Devlet Övünç Madalyası verildi.
Yozgat Şehitliği'nde düzenlenen tören, Vali Abdulkadir Yazıcı’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Vali Yazıcı’nın şehitlik defterini imzalamasının ardından, Kuran okunup dualar edildi. Tören, şehit mezarlarının ziyaret edilip karanfil bırakılmasıyla tamamlandı. Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni ve Şehitleri Anma Programı'nda konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, şehit yakınlarının bugün, acıyla birlikte gururu da yaşadıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan kahraman şehit ve gazilerin, milletin gönlünün en müstesna yerinde daima yaşayacaktır" dedi.
Vali Yazıcı daha sonra şehit Jandarma Üstçavuş Mehmet Bostancı'nın oğlu Çağan Bostancı'ya, şehit Jandarma Uzman Çavuş Cuma Karadavut'un kızı İrem Karadavut'a, şehit Piyade Uzman Çavuş Seyit Yalçın'ın babası Bayram Yalçın'a, şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Yıldız'ın babası Halil Yıldız'a, şehit Teknisyen Yardımcısı İsmail Sakın'ın oğlu Abidin Görkem Sakın'a ve malul gazi Jandarma Er Uğur Uyar'a  Devlet Övünç Madalyası ve beratını verdi.

HG(AY/BT) (FOTOĞRAFLI)