YOZGAT Valisi Abdülkadir Yazıcı, sadece kadınlara yönelik olarak planlanan 'Kadın Termal Aquarak ve Spor Kompleksi' tesisleriyle ilgili hazırlanan projenin ihalesinin Temmuz ayı içerisinde yapılacağını söyledi.
Vali Yazıcı, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından bir milyon lira hibe desteğin verileceği 'Kadın Termal Aquarak ve Spor Kompleksi' tesisleri projesinin Atatürk Yolu Et Balık Tesisleri kesimindeki alanda yapılacağını belirtti. Yazıcı, tesiin Yozgat'ın önemli bir ihtiyacını karşılayacağının altını çizdi. Yazıcı, "Sadece kadınlara özgü olacak Kadın Termal Aquapark ve Spor Kompleksi Yozgat'a gelecek hemşerilerimiz ve gurbetçilerimiz için önemli bir uğrak yeri olacak. Farklı tatil yörelerine gitmelerine de gerek kalmayacak. Tesis, ilimizin örf ve adetlerine uygun olarak yapılacak. Sabah çocuğuyla Auquaparka giden kardeşlerimiz orada saatlerce kalabilecek. Yaşam merkezi olacak tesiste vatandaşlarımız termal sudan ve bir çok etkinlikten yararlanacak. Spor yapabilecek. Yozgat için güzel bir eser olacak" dedi.
TERMAL SICAK SU
Vali Abdülkadir Yazıcı, 2010 yılında gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sonucu Yozgat'ın Çatak bölgesinde 32 derece sıcaklıkta saniyede 12 litre debideki termal suyun da parkta yapılacak yüzme havuzuna bağlanacağını söyledi. 600 metre derinlikte çıkan suyun özle bir hat ile tesislere getirileceğini vurgulayan Vali Yazıcı, suyun sıcaklığının gerekli görülmesi halinde güneş enerjisi ile ısıtılarak yükseltilebileceğinin altını çizdi. Vali Yazıcı, "Projesi hazır olan Kadın Termal Aquapark ve Spor Tesisi içerisinde kafeterya, jimnastik salonu, termal havuzlar olacak. İnsanımız burada geniş bir alan içerisinde termal su ile buluşacak. Terasta güneşlenme imkanı da bulacak. Bu tesis spor vadisini de tamamlar vaziyette olacak. Sosyal hayattaki hareketliliği sağlayacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI