Harun GÖKÇEOĞLU/ YERKÖY,(Yozgat),() - YOZGAT’ta dün yağan dolu ve sağanak yağmurun, Yerköy ilçesine bağlık Sekili ve çevre köylerinde çok sayıda ev ve işyerinin yanı sıra 3 bin dekar ekili ve dikili alana zarar verdiği ortaya çıktı. 
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, "Dün yağan dolu ve yağmur yaklaşık 2 bin dekar kavun karpuz, 350 dönüm pancar, 400 dönüm ayçiçeği ekili alanlar ile bir çiftçimizin selektöre getirdiği 3 ton tohumluk buğdayı, 2 mandıra, 2 çiftçimizin yağmurlama borularına zarar verdi. Büyük bir hasar var, çiftçimizin sigortası olmadığından dolayı sigortadan yararlanamıyor. Biz buranın afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Çiftçimiz, ektiği ürünün hiçbir masrafını karşılayamıyor. Sulama parası, işçi parasını ödeyemiyor, bundan sonra hiç ödeyemeyecek. Çünkü, doludan zarar gören karpuz artık satılmaz, tüccar almaz. Ürün çiftçimizin elinde kaldı ve zarar etti. Devletimizden burayı afet kapsamına alarak çiftçimize yardım etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Ziya Eroğlu isimli  çiftçi ise, 68 dekar alanda ekili karpuzun doludan zarar gördüğünü belirterek, "Dün tarladaydım, bir anda dolu düşmeye başladı, kendi canımı zor kurtardım. Sel suları karpuzun bir kısmını alıp götürürken, bir kısmını kumlara gömdü. Bunu artık tüccar almaz, çünkü zarar gören yerlerden çürümeye başlar. O kadar masraf yaptık, karpuzu tam satma zamanı geldi, dolu elimizden aldı” dedi. 
KARAYOLLARI MENFEZLERİ KAPATTI EVLER ÇAMUR DOLDU
Bu arada sel suları altında kalarak evi kullanılamaz hale gelen Fermude Ateş de sel sırasında canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Ateş, “Yağmur gece yağmış olsaydı biz dışarı çıkamaz burada ölürdük. Evimizin tamamı bütün eşyalarımız su altında kaldı. Burada en büyük suç karayollarının. Karayolları yoldaki köprüleri kapattı su bir yere gidemediği için buraya doldu. Köyümüzün içerisinde 4-5 tane menfezi kapattılar. 1999 yılında da aynı şekilde bir afet olmuştu, kimse çözüm üretmiyor. Yetkililerden Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım bekliyoruz, bize yardım etsin" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI