Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), ()-ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu'nda görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, sokakta gördüğü ve etkilendiği 15 yaşındaki engelli öğrenci Hüseyin Oluğ için sosyal medya üzerinden başlattığı yardım kampanyasına yardım yağdı. Kolilerle gelen yardımları alan küçük Hüseyin Oluğ, en çok yeni ayakkabısını beğendi.
Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu'nda görev yapan Yozgatlı öğretmen Aydın Vural, sokakta görüp etkilendiği Yenişehir Ortaokulu 2'nci sınıf öğrencisi ve bedensel engelli Hüseyin Oluğ için internet üzerinden yardım kampanyası başlattı. 25 Şubat tarihinde başlattığı kampanya kapsamında, sosyal medya üzerinden bir çok yardım malzemesi toplayan Aydın öğretmen, bununla da yetinmeyerek, Silopi esnafından da topladığı yardım kolilerini, küçük Hüseyin'in ailesine eliyle teslim etti.
Yardımlar karşısında çok sevindiğini belirten engelli Hüseyin Oluğ, öğretmen Aydın Vural'a sarılarak, "Ayakkabı ve hediyeleri gönderdikleri için çok sevinçliyim. Öğretmenimi çok seviyorum, iyi ki var. Böyle iyi insanlar da var. Yardımı yapanlara da çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Çok mutluyum. Yeni bir ayakkabım oldu. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.
ANKARA'DAN DESTEK GELDİ
Öğretmen Aydın Vural, küçük Hüseyin'i sokakta gördüğünü ve çok etkilendiğini belirterek, "Arkadaşlarından hangi okulda okuduğunu öğrenip, öğretmen arkadaş ile irtibata geçtim. Geçen hafta ailesini ziyaret ettik. Hem Hüseyin’in şahsi durumunu, hem de ailesinin yardıma ihtiyaç olduğunu bizzat tespit ettik. Hemen vakit kaybetmeden sosyal medyada bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyamıza Ankara’dan Melike Kuzu hanımefendi destek verdi. Sağolsun o da harekete geçip, hem kendisi, hem de arkadaşları ile beraber özellikle giyim yardımı topladılar. Kendisi Ankara’dan yardımları gönderdi. Biz de burada esnaftan herkes verebildiği kadar gıda, giyim ve kırtasiye yardımı toplayıp bunları teslim ettik. Sevindirici olan bir yardımdan ziyade, engelli vatandaşımızın yüzünü güldürmekti. Burada biz de Hüseyin’in yüzünü güldürdük. Mutluluğunu gerçekten yüzünde okuyabildik. Ailesine de bir nebze katkı sunduysak ne mutlu bize" dedi.
SİLOPİ HALKINA VEFA BORCUMUZ VAR
Silopi halkına karşı vefa borçlarının olduğunu ifade eden Aydın Vural, "Bu çalışmalar içerisinde olmamızın temel bir nedeni de Silopi halkına bir vefa borcumuz olduğunu düşünmemizdir. Çünkü yıllardan beridir batıdan gelen belki binlerce öğretmene kalplerini, gönüllerini, sofralarını açan öğretmenlere, gurbeti hissettirmeyen ve yaşatmayan bu fedakar Silopi halkına bir vefa borcumuzdur. Bunları da yardımla ödeyemeyiz ama birkaç yüz güldürürsek ne mutlu bize" diye konuştu.
HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
7 çocuk babası Hızır Oluğ ise Aydın öğretmene teşekkür ederek, "Daha önce bizi ziyaret etti. Hüseyin için bir yardım kampanyası yapacağını söyledi. Kendisinden Allah razı olsun. Bize gerekli tüm yardımı yaptı. Oğlum Hüseyin çok mutlu oldu. Herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

MSY(GG)(FOTOĞRAFLI)