YOZGAT () - YOZGAT İl Özel İdaresi, bu yıl 79 köye daha çocuk oyun parkı kurmyı planladı. Böylece il genelinde çocuk parkına kavuşturulan köy sayısı 264'e çıkartılacak.
Yozgat kırsalında yaşayan çocuklara oyun alanları oluşturmak amacıyla Köydes kapsamında 2011 yılında başlatılan çalışmalar doğrultusunda bugüne kadar toplam 567 köyden 180'i oyun parkına kavuşturuldu. Bu yıl ise 79 köyde kurulması planlanan oyun parklarından 29'unun yapımı devam ediyor. Yozgat İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz, bu yıl 79 köyde daha oyun parkının kurulmasının planlandığını belirterek, 29 köydeki çalışmaların devam ettiğini, 50 köyde kurulacak oyun parklarıyla ilgili alımların son aşamaya geldiğini, önümüzdeki günlerde bunların da kurulumuna başlanılacağını kaydetti.
Fazlı Açıkgöz, bu yıl 79 köyde daha çocuk oyun parkının kurulmasıyla birlikte il genelinde oyun parkına kavuşan köy sayısının 264'e yükseleceğini belirtti. Açıkgöz, köylerden gelen talepler doğrultusunda çocuk oyun parkı çalışmasının programa alındığını, diğer köylerden gelecek taleplerin de değerlendirileceğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI