SULTANSAZLIĞI Kuş Cennetinde yolunu şaşıran bir balıkçıl kuşu, Develi İlçesinde bir evin çatısına kondu. Yorgun balıkçıl kuşu belediye veterineri tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kuş cennetine bir araçla götürülerek, yeniden doğaya bırakıldı.
Kuşların göç yolu üzerinde bulunan Sultansazlığı Milli Parkının Kuzey ve Doğu istikametinden gelen balıkçıl kuş sürüsünden ayrılan bir Balıkçıl, Develi ilçesinde bir evin çatısına indi. Yorgun Balıkçıl, düştüğü yerden alınarak ilçe Belediye Veteriner Hekimi Kürşat Kaliber tarafından sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra Başkan Recep Özkan tarafından otomobille Sultanazlığı Milli Parkına götürüldü. Türkiye'nin üçüncü büyük kuş cennetinin Soysallı Pınarları kısmında doğaya bırakıldı.
Veteriner Hekimi Kürşat Kalibe, balıkçılın yolunu şaşırdıktan sonra, göç nedeniyle yorgun düşüp, Develi İlçesindeki bir evin çatısına konduğunu söyledi. Kalibe ''Balıkçıgillerden uzun bacaklı ve uzun boyunlu, gagası suda yaşayan hayvanları yakalamaya uygun bir biçimde, uzun ve sivri. Parmakları arasında perde yok, ancak birbirlerinden ayrık duran bu uzun parmakların yardımıyla bataklık yüzeylerde çamura batmadan kolayca yürüyebilir. Birçok türü büyük sürüler halinde ağaç tepelerine dizilirler. Külrengi balıkçıl, erguvani balıkçıl, alaca balıkçıl, gece balıkçılı, akbalıkçıl, cüce balaban, papaç gagalı iyi bilinen türleridir. Balık ve kurbağa gibi su hayvanlar ve küçük kemirgenlerle beslenmekteler. Bu balıkçıl, göç nedeniyle havada fazla kaldığından, yolunu da şaşırdığından çatıya konmuş. Gerekli muayenesi yapıp, karnını doyurduktan sonra  doğaya bırakıldı'' dedi.

NÖ(OE/AAA)(FOTOĞRAFLI)