GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 62 yaşındaki Mehmet Yıldırım, yaralı bulduğu yavru kartalı götürdüğü veterinere tedavi ettirip, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderdi.
Çiftçilik yapan Mehmet Yıldırım, otomobili ile Örtülü Köyü'ne giderken yol kenarında yaralı bir yavru kartal buldu. Av tüfeğinden çıkan saçmalar ile kanadından vurulmuş olan kartalı bir kutuya koyan Yıldırım, daha sonra İslahiye'ye geldi. Yıldırım, ilk olarak kasaptan aldığı etle beslediği kartalı daha sonra veterinere götürdü. Veteriner Bülent Durna yaptığı incelemede, yavru kartalın kanadından saçma ile vurularak yaralandığını belirledi ve yarasını temizleyerek tedavisini yaptı. Veteriner Durna, kartalın kanadındaki yaranın yaklaşık 1 hafta önce vurulduğunun işareti olduğunu belirterek, "Muhtemelen avcılar tarafından vurulan kartal kanatları yara aldığı için uçamadığını belirledik ve tedavisini yaptık. Avcılarımız; kartal gibi yırtıcı hayvanların avlanmasının suç olduğunu unutmamalıdır. Bilinçsiz avcılar maalesef bu hayvanlara kötülük yapıyorlar" dedi.
Mehmet Yıldırım, veteriner tarafından müdahale edilen kartalı Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderilmek üzere Orman İşletme Şefliği'ne teslim etti.