Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYA'da Zümbül Marsel - Ziya Denizhan Öner İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrencilerin anneleri, okulun arkasındaki Belediye Caddesi'ne yaya üst geçidi yapılması talebiyle yol kapatma eylemi düzenledi.
Merkez ilçe Konyaaltı'nın Kuşkavağı Mahallesi'ndeki Zümbül Marsel - Ziya Denizhan Öner İlköğretim Okulu'nda eğitim gören öğrenci velileri Belediye Caddesi'nde yolu trafiğe kapattı. Okulun arka tarafındaki caddede 3 yıl önce meydana gelen kazada bir öğrencinin hayatını kaybettiğini ve bu süreden itibaren önlem alınması için belediyeye müracaat ettiklerini belirten veliler, slogan atarak tepkilerini dile getirdi. Velilerin eylemi sırasında bazı araç sürücülerinin, kaldırımdan ilerlemeye çalıştığı, bazı sürücülerin de veliler tarafından yoldan geçişinin engellenmeye çalışıldığı görüldü.
Veliler adına basın açıklaması yapan Derya Reyhan Koç, üç yıl önce meydana gelen kaza sonrası bir öğrencinin hayatını kaybetmesi sonrası yaptıkları müracaatla belediyenin yola hız kesici kasis yapılması yönünde karar aldığını söyledi. Caddede hız kesici kasis ile uyarı levhası bulunmadığına dikkati çeken Koç, öğrencilerin okula giderken yoldan geçmeye korktuklarını anlattı. Büyükşehir belediyesi yetkililerini alınan kararı uygulamamakla ve önlem almamakla eleştiren Koç, protesto gösterisiyle haklarını aradıklarını söyledi.
Eyleme katılan öğrenci velisi Sevda Gölgedar ise okulda iki çocuğunun eğitim gördüğünü anlattı. Çocukların araçların hızlı ilerlemesi nedeniyle yoldan geçerken korku duyduğunu belirten Gölgedar, velilerin de kaza olacağı endişesi yaşadığını söyledi.
Öğrencilerin de annelerine destek verdiği eylemde veliler 'İstediğimiz sadece üst geçit', 'Çocuklarımıza değer bize hizmet vermeyene ne oy ne de koltuk var', 'Biz çocuklarımızın ölmesini değil okumasını istiyoruz' yazılı döviz taşıyıp, slogan attı. Öğrenciler de ellerindeki dövizlerle caddede oturarak, üst geçit yapılmasını istedi.
Yaklaşık yarım saat süren yol kapatma eyleminin ardından öğrenciler ve veliler dağıldı.

TY(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)