YOL İş Sendikası’nın Karayolları’ndaki taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgili yaptığı basın açıklamasına CHP’lilerin de katılmasına bazı işçiler tepki gösterdi.
Yol İş Sendikası tarafından Atatürk Alanı’nda düzenlenen basın açıklamasına yaklaşık 200 işçi katıldı. 'Taşeronlaşmaya Hayır! Kölelik düzenine son!' yazılı pankartın önünde basın açıklaması için hazırlık yapılırken, CHP Trabzon Milletvekili ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu ve bazı partililer de işçilere destek olmak için alana geldi. Açıklama başlamak üzereyken bir işçinin, “Burada siyasi istemiyoruz, burası yeri değil” sözleri ortamı gerdi. Diğer işçilerin, “Bize destek olmaya gelmişler” sözlerine, “Bırakın bu işleri, ne desteği? Yasa Meclis’te, gitsin orada savunsunlar bizi” yanıtını veren bazı işçiler alandan ayrıldı. Bu sırada birçok işçi de, “Her parti gelsin, herkese kapımız açık. Yeter ki destek olsunlar” sözleriyle CHP heyetine destek verdi.
Türk İş İl Temsilcisi ve Yol İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Hasan Basri Hatipoğlu, yaşanan olay üzerine işçilere hitaben yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Toplantılarımıza tüm Türkiye’nin halkı katılır. Biz partileri ziyaret ederken A, B, C diye bakmıyoruz. Tüm siyasi partilere saygımız var. Bunlar seçilerek gelmiştir. Birbirimize saygılı olmak zorundayız. Siz, evinize gelen misafire nasıl ‘kabul etmiyoruz’ dersiniz? Bizim dinimiz şunu diyor: Müslüman’ın misafir yeriyle mezarlık yeri hazır olacak. Buradan yola çıkarak tüm siyasileri göğsümüze çok rahat basarak kabul ediyoruz. Kaldı ki, bu katılan arkadaşlarımız Trabzon’un çocukları ve siyasileri. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Biz dosya halinde sorunlarımızı partilere getirirken hiçbir partiyi ayırmadık.”
Hasan Basri Hatipoğlu, daha sonra yanında CHP Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu ile CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Nazım Özcan ile basın açıklamasını yaptı ve Karayolları’ndaki taşeron işçilerin sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını istedi. CHP’li Volkan Canalioğlu, alandan ayrılırken sohbet ettiği işçilere, “Meclis'te önerge veriyorum, anlatıyorum. Faruk Çelik’e neler söylüyorum. Hani AKP’nin milletvekilleri?” dedi.