ERZURUM'da 5 çocuk, 4 torun sahibi Nimet Okuyucu, eşinden kalan 650 liralık emekli maaşıyla 10 yıldır 3 üniversite öğrencisine burs veriyor.
Merkez Yakutiye İlçesi'nin Yukarı Habib Efendi Mahallesi'nde oturan ve yörede 'yardım meleği' olarak nitelendirilen Nimet Okuyucu, eşinin 1992 yılında vefat ettiğini, 4'ü kız 5 çocuğunu tek başına büyüttüğünü söyledi. Çektiği tüm sıkıntılara karşı çocuklarını okuttuğunu vurgulayan 65 yaşındaki Nimet Okuyucu, "Fakirlik nedir çok iyi biliyorum. Kızlarımın hepsi üniversite mezunu. İkisi üniversitede öğretim üyesi, biri öğretmen, bir kızım da Erzincan'da evli. Oğlumun işyeri var. Kızlarımla birlikte yaşıyorum. Çok şükür maddi durumumuz iyi. Ama mahallemi terk etmedim, etmeyeceğim de. Oturduğum mahallenin yüzde 90'ı dar gelirli. Sabah evden çıkar onları tek tek dolaşırım. Kimin ne sorunu varsa not alırım. Sonra Vuslat Derneği'ne gider bunların hepsini temin ederim. Getirir onlara dağıtırım. Aylardır evinde tencere kaynamayan aileler var. Soğuk evde, aç olarak uyuyanlar var. Benim ihtiyacım yok ama onların acısı bana yetiyor. Eşimden kalan 650 liralık emekli maaşımı 10 yıldır 3 üniversite öğrencisine burs olarak veriyorum. Kaç öğrenci okutursak o kadar kişiyi kurtarmış oluruz" diye konuştu.
Mahalle halkından Yeliz Dere ise "Allah onu başımızdan eksik etmesin. Yaşı ilerlemesine rağmen bizleri yalnız bırakmıyor. O mahalleye girdiği zaman hepimizin yüzü gülüyor. Ne derdimiz olsa gidip ona anlatıyoruz. Sürekli bizlere yiyecek ve giyecek getiriyor" dedi.