Mustafa BAĞDİKEN- Ergün AYAZ/İZMİT (Kocaeli), () - RAMAZAN Bayramı'nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla Cuma ve Cumartesi günü görülen yoğun trafik ardından, bugünün işgünü olması nedeniyle dönüşe geçenlerin dün öğlenden sonra oluşturduğu yoğunluk sabah saatlerinde sona erdi. TEM ve D-100 Karayolu ile feribot iskelelerinde dünden bu sabah saatlerine kadar süren yoğunluk ardından günün aydınlanmasıyla birlikte yol ve iskeleler 'sessizliğe' büründü. Bugün ve yarın yoğunluk beklenmezken, kalan tatilcilerden bir bölümünün cumartesi ve pazar günü döneceği tahmin ediliyor. 
Bayram arefesinde cuma günü öğle saatlerinde başlayıp Cumartesi günü artarak devam eden trafgikteki yoğunluk ardından, pazar, pazartesi ve salı günleri, trafikteki araç sayısı neredeyse yarı yarıya azalan İstanbul, TEM ve D-100 Karayolu en sakin 3 günü geçirdi. Bugünün iş günü olması nedeniyle, işlerini ayarlayamayan veya işyerlerinden izin alamayanlar dün öğlenden sonra yola çıkınca yollar yine hareketlendi. 
TEM'in Kocaeli geçişinde bazı bölgelerde özellikle gece trafik adım adım ilerledi. Bu yoğunluk Gebze'ye kadar devam etti. D-100 Karayolu'nda da aşırı yoğunluk gözlenirken, özellikle İzmit kent içi geçişinden Körfez İlçesi Yarımca çıkışına kadar sürücüler zor durumda kaldı.
Yalova Topçular Feribot İskelesi'nde de İDO'ya ait 17 feribot sefer yapmasına rağmen kuyruklar eritilemedi. Araç kuyrukları E-100 karayolu'na kadar uzadı. Ancak bu hareketlilik saat 04.00'ten sonra azaldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte iskele ve yollar 'sessizilğe' büründü. 
Trafik ve Karayolları yetkilileri, bugün ve yarın fazla yoğunluk beklenmediğini, asıl yoğunluğun cumartesi ve pazar günü görülebileceğini bildirdi. Kocaeli'de polis ve karayolları ekipleri, cumartesi ve pazar gününe yönelik dönüş trafiği için mevcut önlemleri yeniden gözden geçirmeye başladı.

FOTOĞRAFLI